Oldukça kolay ve kesinlikle çok lezzetli bir çörek çayın yanında da nefis bir ikramlık. Hele bir de tahin seviyorsanız yemeye doyamazsınız. Ayrıca çıtır çıtır olması da cabası. Doğrusu tahinli çöreği bu şekilde pek yapmam daha çok tek lokmalık olanlar daha kolay yenilebiliyor diye öyle yapmayı tercih ederim. Bu sefer börek yaparken hazırladığım iç az gelince kalan yufkayı böyle değerlendirdim. Ve sonuç bu oldu. Bunun belli bir ölçüsü yok aslında tamamen göz kararı yapılabiliyor. Kullanacağımız malzemeler yufka( baklavalık da olabilir), tahin ve toz şeker. Yufkayı açıp her yerine eşit şekilde tahin sürüyoruz ve yine her yerine eşit bir şekilde toz şekeri döküyoruz. Ve dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz. Elde ettiğimiz uzun hamuru ya benim yaptığım gibi kendi etrafında sarıp ya da balkava dilimleri gibi kesip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Ben üstüne pişirmeden önce yumurta sarısı sürmüştüm. Ama yumurta yerine piştikten sonra üstünü pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Çok güzel bir görüntü elde edersiniz ve çayın yanında afiyetle yersiniz. Ellerimize sağlık.
30 Eylül 2012 Pazar
Tahinli Çörek
Oldukça kolay ve kesinlikle çok lezzetli bir çörek çayın yanında da nefis bir ikramlık. Hele bir de tahin seviyorsanız yemeye doyamazsınız. Ayrıca çıtır çıtır olması da cabası. Doğrusu tahinli çöreği bu şekilde pek yapmam daha çok tek lokmalık olanlar daha kolay yenilebiliyor diye öyle yapmayı tercih ederim. Bu sefer börek yaparken hazırladığım iç az gelince kalan yufkayı böyle değerlendirdim. Ve sonuç bu oldu. Bunun belli bir ölçüsü yok aslında tamamen göz kararı yapılabiliyor. Kullanacağımız malzemeler yufka( baklavalık da olabilir), tahin ve toz şeker. Yufkayı açıp her yerine eşit şekilde tahin sürüyoruz ve yine her yerine eşit bir şekilde toz şekeri döküyoruz. Ve dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz. Elde ettiğimiz uzun hamuru ya benim yaptığım gibi kendi etrafında sarıp ya da balkava dilimleri gibi kesip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Ben üstüne pişirmeden önce yumurta sarısı sürmüştüm. Ama yumurta yerine piştikten sonra üstünü pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Çok güzel bir görüntü elde edersiniz ve çayın yanında afiyetle yersiniz. Ellerimize sağlık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba,
YanıtlaSilBaklava yufkası ile yapılan tahinli çöreğin çok güzel olduğunu yiyenlerden duymuştum,eminim sizin yaptığınız da çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık,
Sevgilerimle,
emirlehayatguzel.blogspot.com
Buna asıl tadı veren tahin ve şeker ikilisi. Baklava yufkası da çıtırlığına çıtırlık katıyor. Sevgiler...
Silellerinize sağlık denenesi duruyor
YanıtlaSilesra betül
Çok teşekkür ederim. Evet gerçekten çok leziz denersiniz inşallah. Sevgiler...
Sil