Gelelim kekimize annemin çok sevdiğimiz keki. Çocukluğumuzun hatıralarını canlandıran bu keki annem kadar güzel yapabilen hiç kimse yoktur herhalde. Özellikle abim bu keke bayılıyor. Ben de yapmaya çalışıyorum mesela Korsan Pasta yı yaparken pandispanya olarak bu keki yapmıştım. Bu keki istediğimiz gibi zenginleştirebiliyoruz da. Benim gibi yağlı kek sevmeyenler bu tarifi çok sevecekler.
Malzemeler:
24 cm. lik kalıp için
3 tane oda sıcaklığında yumurta
yumurtaların ağırlığı kadar toz şeker
yumurtaların ağırlığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı kadar karbonat
Hazırlanışı:
Önce yumurta ve şekeri şeker tamamen eriyinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un karbonat ve kabartma tozu karışımını ilave ediyoruz. Azcık daha karıştırdıktan sonra ister yağlanıp unlanmış kalıba istersekde altına yağlı kağıt serilmiş kalıba döküyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğundan kürdan testi yapmakta fayda var. İsterseniz ılıdıktan sonra üstünü pudra şekeri ile süsleyebiliriz. Ellerimize sağlık
SAĞLIKLI LEZZETLİ TABAĞI ALDIM ABLACIM
YanıtlaSilMMM MİS
ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN
:)))
Afiyet şeker olsun. Çok teşekkür ederim. Senin de anneler günün kutlu olsun canım. Sevgiler...
Silellerinize sağlık .çok güzel bir tarif.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgiler...
SilGüzel bir tarif.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler...
Sil