14 Haziran 2012 Perşembe
Sütlaç
Bu aralar hiçbir şey içimden gelmiyor. Çok sevdiğim mutfağıma bile zorunluluktan girer oldum. Blogumu ihmal ettiğimin farkındayım. Üzülüyorum ama içimden gelmeyince olmuyor. Hayatımda meydana gelen değişiklikler benim gibi sevdiği şeylere, yerlere ve kişilere çabuk bağlanan biri için çok sarsıcı oluyor. Kendimi çok hazırladım ama içimde yinede çok küçük de olsa bir umut vardı. O küçük umut beni çok ... Kazım Koyuncudan " işte gidiyorum" dinleyerek teselli oluyorum. Neyse bu kadar karamsarlık yeter dimi gelelim tarifimize.
Sütlaç herkesin çok severek yediği bir tatlıdır. Bizim evde de çok sevilir özellikle eşim fırın sütlacı sever. Ben de annemin tel şehriyeli sütlacını çok seviyorum. Çok daha hafif oluyor.
Malzemeler:
1 lt. süt
4 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
1/2 su bardağından biraz fazla şeker (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz)
1 çubuk tarçın (tatlı yapıyor o yüzden şekerini biraz az koyup tadına baktıktan sonra arttırın)
Hazırlanışı:
Sütümüzü şeker ve tarçın çubuğuyla birlikte kaynatıyoruz. Kaynayınca pirinçlerimizi ilave ediyoruz ve kısık ateşte kıvama gelinceye kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Eğer acelemiz varsa sütümüz kaynarken pirinçleri 1 bardak suyla başka bir yerde yumuşayıncaya kadar pişirebilir. Kaynayan süte ilave edip azıcık bir suyla açtığımız 1 kaşık unla sütlacımızın kıvamını koyulaştırabiliriz. Ellerimize sağlık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Olumlu değişimler dileğiyle
YanıtlaSilAmin inşallah canım. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Sevgiler...
Silbu sıcaklarda soğuk soğuk ne iyi gider...elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Gerçekten iyi gider hem serin hem hafif. Sevgiler...
Silkeşke herşey yolunda gitse ama olmuyor,bazı şeyleri görmezden gelmek lazım sanırım.
YanıtlaSileline sağlık..
Evet öyle olmalı herhalde bunun için biraz zamana ihtiyacım var galiba. Teşekkür ederim. Sevgiler..
SilPaylaşımlarınız için teşekkür eder marka tescil sayfamıza bekleriz.
YanıtlaSil