2 Mart 2012 Cuma

Patatesli Turta


Patatesi seviyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye edebilirim. Özellikle sıcakken çok lezzetli olduğunu söylemeliyim.

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
4 tane yumurta
6 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
5 tane iri patates

Hazırlanışı:
Yumurta, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırıp eleyerek sıvı karışıma ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Kıvamı boza gibi olacak eğer olmadıysa un ilave edebilirsiniz, katı olduysa biraz süt ilave edebilirsiniz. Patatesleri soyduktan sonra dörde bölüp cips kalınlığında elle veya rende ile doğruyoruz (Rendeyle doğradığım zaman patatesleri bölmüyorum daha kolay oluyor). Patatesleri karışıma ilave edip özdeşleşinceye kadar karıştırıyoruz. Kalın seviyorsanız kare borcamı, benim gibi ince seviyorsanız dikdörtgen borcamı yağlıyoruz ve karışımı döküyoruz. Hafif ısıtılmış 150 derece fırında üstü kızarıp kabuk tutuncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. Patatesi haşlayarak deniyordum,böyle de deneyeceğim,görüntüsü çok güzel..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nuraycığım. Böylesi çok pratik oluyor. Mutlaka deneyin derim. Sevgiler...

      Sil
  2. Şimdi annemle mutfağa gittik ve hemencik yaptik çok pratik içine karabiber tuzot ve kırmızı toz biber de ekledik çok lezzetli oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun. Farklılıklar her zaman güzel sonuçlar verir. Bir daha ki sefere ben de deneyeceğim. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.