14 Şubat 2012 Salı

Kabak tatlısı


Kabak tatlısı en sevdiğimiz tatlılardandır. Ben en çok Rizeden gönderilen kabağı seviyorum. Çok sulu olmuyor ve o kadar tatlı oluyor ki çok az bir şekerle pişirmek bile yeterli oluyor. Hatta sadece suyla haşlayıp pekmezle yediğinizde tadına doyum olmuyor. Bu tatlıyı da yine köy kabağından yapmıştım. Kabuğunu fazla derin soymuyorum o yüzden alt kısmı yeşil görünebilir. Ama altı bile tatlı. Yazarken bile canım çekti. Gelelim tarifimize. Kabaklar köyden geldiği için ne kadar olduğunu bilemiyorum. 300-400 gram kadar olabilir. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık 2 su bardağı şeker koydum. Biraz zamanınız varsa 1saat kadar böyle bekletin ki sulansın. Vaktiniz yoksa 2-3 kaşık kadar su koyun ki dibi tutmasın. Tenceremizin kapağı kapalı ve altı kısık olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üstüne iri çekilmiş ceviz serperek servis edebilirsiniz. Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. Kabak tatlısı sevilmez mi? Bayılırım:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Seval. Aynen biz de bayılıyoruz. Sevgiler bizden...

      Sil
  2. mmmm bizim evdekiler bayılır
    çoook nefis canım
    ellerine sağlık
    muhabbetle kal.
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Bayılmamak ne mümkün. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.