12 Şubat 2012 Pazar

Kavrulmuş Patates


Patatesten yapılmış olan her şeyi severim. Ama kavrulmuş patates veya yumurtalı patates, ne derseniz fark etmez lezzet hep aynıdır, bir başka oluyor hele bir de anneciğim yaparsa tadına doyum olmaz. Kahvaltı sofralarına da çok yakışıyor. Oldukça da pratik. Damak tadınıza bağlı olarak her türlü baharat ve sosla tüketebilirsiniz. Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
4 kişilik
4 tane orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
tuz, nane, pulbiber

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra boydan dörde bölüyoruz ve yaklaşık 3-4 mm. kalınlıkta dilimliyoruz. Varsa yanmaz, yapışmaz bir tavada (teflon, seramik) yağla birlikte patateslerimizi kavurmaya başlıyoruz. Ara ara karıştırarak patatesler pişinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz. Patateslerimiz pişince başka bir kasede çırptığımız yumurta ve baharat karışımını ilave ediyoruz, karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Yumurtalar pişince yemeğimiz servise hazırdır. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.