26 Şubat 2012 Pazar
Yoğurtlu havuç salatası
Eğer havucunuz tatlıysa ve yoğurdunuz tazeyse bu salatanın tadına doyum olmaz. Oldukça pratik ve lezzetli bir salata türüdür. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
3-4 tane havuç
1-2 kaşık sıvı yağ
yoğurt
tuz
Hazırlanışı:
Ölçülerini hazırlayacağınız kişi sayısına göre ve damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Tam bir ölçü vermek pek mümkün değil. Sadece yapılışını bilmek yeterli. Önce yıkayıp soyduğumuz havuçları rendenin küçük kısmıyla rendeliyoruz. Yağımızı rendelenmiş havuçla birlikte tavaya koyuyoruz ve orta ateşte havuçların rengi koyulaşıp havuçlar kendini bırakıncaya kadar kavuruyoruz. Kavurma işlemi bitince azcık tuz ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan havuçla bir miktar yoğurdu derince bir kapta karıştırıyoruz. Yoğurdu kıvamını ayarlayabilmek için azar azar ilave ediyoruz. İstenirse mayonez de ilave edilebilir. Ben fazla tercih etmiyorum hele de yoğurdum taze ve tatlıysa. Ellerimize sağlık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.