11 Şubat 2012 Cumartesi
Kremalı Patates
Tavuğun yanına çok yakışan muhteşem bir lezzet. Ve yapılması da çok kolay. Mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
3-4 tane patates
1 kutu sıvı krema (200ml)
1 tane tavuk bulyon veya 1 tatlı kaşığı tuz
rendelenmiş eski kaşar
Hazırlanışı:
Patateslerimizi soyup yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz (4-5 mm). Çok kalın olursa pişmesi uzun sürebilir. Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve patatesleri tepsinin her tarafını kaplıycak şekilde tek sıra diziyoruz. Kremayı bir kaba boşaltıyoruz ve bulyonu içine rendeliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Kremayı patateslerin üstüne döküyoruz ve üstüne rendelenmiş kaşar döküp tepsimizi 180 derece fırına koyuyoruz. Üstü kızarınca patatesleri çatalla kontrol ediyoruz eğer çakal rahat batıyorsa pişmiş demektir . Ellerimize sağlık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
canım benimde beyenerek yaptığım tarif
YanıtlaSilellerine sağlık
:)
Teşekkür ederim bir kase lezzet. Sevgiler...
SilTavuk köfte et hepsine de yakıştırıyorum ben.Kalorisi bol ama harika bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Çok haklısın hepsiyle de lezzetli oluyor. Zaten çok lezzetli şeyler ya çok kalorili ya da çok zararlı oluyor. Sevgiler...
Sil