27 Ağustos 2012 Pazartesi

Beşamelli Tavuk




Çok pratik bir yemek olduğunu düşündüğüm bu tarifimi uzun zamandır yapmıyordum. Geçen bir dost meclisinde sevgili Hilal'in hatırlatmasıyla yapıp paylaşmaya karar verdim. Ben çayların yanına da yapıyorum ana yemek olarak da. Denemenizi tavsiye ederim.
Evliliğimin ilk yıllarında çok daha pratik olan konserve garnitür kullanırdım. Şimdi ise garnitürü kendim yapıyorum çok daha lezzetli oluyor. Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
1 tavuğun göğsü
1 su bardağı kadar bezelye
1 tane patates
2 tane havuç
yeterince tuz
Beşamel sosu için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Tavuk haşlanırken. Bezelyeyi de haşlıyoruz. Havuç ve patatesleri de küp küp doğrayıp haşlıyoruz. Havuç ve bezelyenin pişme süreleri aynı beraber haşlanabilir. (Bezelyeyi buzluktan çıkardıktan sonra üzerine kaynar su döküyorum kokusunu alıyor). Haşlanan tavukları iri parçalara ayırıyoruz ve sebzelerle harmanlıyoruz. Daha sonra beşamel sosunu hazırlıyoruz. Sütle unu karıştırıp pişiriyoruz. Piştikten sonra tuzunu ilave ediyoruz ve tavuklu karışımın üstüne döküp iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı borcama koyuyoruz ve üzerini kaşar rendesiyle kaplıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.
Not: Daha önce de belirtmiştim. Beşamel sos 2 kaşık kadar yağda un kavrularak ve sonra da sütü ilave edilerek yapılır. Ben biraz yağı azaltmak amacıyla böyle yapıyorum.
Haşladığımız tavuğun suyunu da çorba da değerlendirmeyi unutmayalım.

8 yorum:

  1. Ben tavugu cok severim. Guzel tarif icin cok tesekkur ederim. Ellerine saglik canim...

    Bloguma beklerim. cupcakekokulumutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. En kısa zamanda iade-i ziyarete geleceğim. Sevgiler...

      Sil
  2. Beşamel soslu tavuk çok lezzetli oluyor.Garnitürlü olması da lezzetini katmerlendirmiş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Gerçekten lezzetli bir tarif. Sevgiler...

      Sil
  3. ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ülkü abla benimde sana anlatmaya çaıştığım muydu :))

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Hilalciğim. Deneyeceğin zaman tariften faydalanırsın inşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.