16 Ağustos 2012 Perşembe

Limonlu Kedidilli Tatlı (Oya'nın Tatlısı)


Çok uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Çok güzel ve uzun bir tatilden sonra yine evimdeyim. Tatil biraz kapsamlı olunca oldukça yorgun bir şekilde eve döndük. Uzun bir dinlenme döneminden sonra mübarek ramazan ayı da bitmeden bir tarif paylaşmak istedim. Aslında bu tatlıyı ramazanın başında yapmıştım ve eklemek için bir taslak oluşturmuştum. Fakat aldığım çok üzücü bir haber sonrasında kendime gelmem tam iki hafta sürdü. Rahmetli babam kadar sevdiğim Yalçın amcam da hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı cennet olur inşallah. Hayat devam ediyor...
Dün akşam gelen misafirlerime de bu tatlıdan yapınca artık paylaşmamın vakti geldi. Dedim ya çok kapsamlı ve güzel bir tatil geçirdik diye tatilde çok güzel insanlarla da tanıştım. Ailesiyle birlikte İtalya'da yaşayan sevgili Oya, eşi Gürcan, kızları Elif ve Hülya tatlı dil, güler yüz ve Kayseri mutfağının birbirinden güzel yemekleriyle bizi akşam yemeğinde ağırladılar. Tatlı olarak da bize bu sıcak günlerin serinletici tatlısını ikram ettiler. Her şey çok güzeldi. Misafirperverlikleri sayesinde çok güzel bir akşam geçirdik. Her şey için özellikle de tarif için çok teşekkür ederim.
Gelelim tarifimize ilk denememde beyaz unum az olduğundan tam buğday unu da ekledim. Resimde görüldüğü gibi biraz krem rengi oldu. Ama lezzet çok iyiydi. Tarifte ufak değişiklikler yaptığımı da itiraf ediyorum. Mesela muhallebisini yumurtalı yaptım, limonunu azalttım. Olmasa da olurdu tabi ama ben denemek istedim. Çok da güzel oldu. Limon serinliğini yaşamak istiyorsanız mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 limonun kabuğu ve suyu (ben 2 limon kullandım)
1 yumurta (orjinal tarifte yok)
1 paket kedi dili
Kedi dillerini ıslatmak için yeterince süt
Hazırlanışı:
Önce süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencereye alıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra altını yakıyoruz ve muhallebimizi pişiriyoruz. Birkaç taşım kaynayan muhallebimizin altını kapattıktan sonra vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz. Diğer tarafta sütle ıslattığımız kedi dillerini kare borcama diziyoruz. Üzerine muhallebimizin yarısını döküyoruz. Üstüne bir sıra daha kedi dili diziyoruz. Kalan muhallebiyi de üstüne döküyoruz ve üstünü düzeltiyoruz. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutuyoruz. Tatlımız yenmeye hazır. Ellerimize sağlık.

6 yorum:

  1. limonlu tadlıları çok severim bayram sonrası denerim inşallah eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mutlaka dene. inşallah beğenirsin. Sevgiler...

      Sil
  2. hoşgeldinnnn:) kedi dili ve limon birbirine çok yakılır,tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk. Teşekkür ederim. Gerçekten nefis bir tatlı. Sevgiler...

      Sil
  3. Cok guzel ... Ellerine saglık Ülkü . İtiraf ediyorum benimkinden cok daha guzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Oya. Yorumunu görmek beni çok sevindirdi. Görüntüyü yakalamış olabilirim. Ama tadı için biraz daha çalışmalıyım. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.