30 Eylül 2012 Pazar

Tahinli Çörek



Oldukça kolay ve kesinlikle çok lezzetli bir çörek çayın yanında da nefis bir ikramlık. Hele bir de tahin seviyorsanız yemeye doyamazsınız. Ayrıca çıtır çıtır olması da cabası. Doğrusu tahinli çöreği bu şekilde pek yapmam daha çok tek lokmalık olanlar daha kolay yenilebiliyor diye öyle yapmayı tercih ederim. Bu sefer börek yaparken hazırladığım iç az gelince kalan yufkayı böyle değerlendirdim. Ve sonuç bu oldu. Bunun belli bir ölçüsü yok aslında tamamen göz kararı yapılabiliyor. Kullanacağımız malzemeler yufka( baklavalık da olabilir), tahin ve toz şeker. Yufkayı açıp her yerine eşit şekilde tahin sürüyoruz ve yine her yerine eşit bir şekilde toz şekeri döküyoruz. Ve dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz. Elde ettiğimiz uzun hamuru ya benim yaptığım gibi kendi etrafında sarıp  ya da balkava dilimleri gibi kesip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Ben üstüne pişirmeden önce yumurta sarısı sürmüştüm. Ama yumurta yerine piştikten sonra üstünü pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Çok güzel bir görüntü elde edersiniz ve çayın yanında afiyetle yersiniz. Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. Merhaba,
    Baklava yufkası ile yapılan tahinli çöreğin çok güzel olduğunu yiyenlerden duymuştum,eminim sizin yaptığınız da çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık,
    Sevgilerimle,
    emirlehayatguzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna asıl tadı veren tahin ve şeker ikilisi. Baklava yufkası da çıtırlığına çıtırlık katıyor. Sevgiler...

      Sil
  2. ellerinize sağlık denenesi duruyor

    esra betül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet gerçekten çok leziz denersiniz inşallah. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.