22 Eylül 2012 Cumartesi

Biftek ve Zeytinyağlı, kimyonlu, sarmısaklı çıtır ekmek


Bu yemeği annem çok güzel yapar. Yıllardır annemden yediğim bu müthiş lezzeti nihayet bu ramazanda öğrendim. Canım annem o kadar güzel yapıyor ki onun gibi yapmam mümkün değil biliyorum ama yine de fena olmuyor galiba. Çünkü şu ana kadar tadan herkes çok beğendi. Ayrıca çok da zor bir tarif değil. Düdüklü tencerede pişirilmesi de cabası. Daha kolay anlaşılması için bol bol resim koydum. Gelelim tarifimize
Biftek için
Malzemeler 4 kişilik
4 dilim dana biftek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tane orta boy soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
3-4 tane havuç (halka halka doğranmış)
2-3 tane patates (iri doğranmış)
yeterince tuz, nane ve kekik
1/2 su bardağı su (tencerenin su çekip çekmemesine göre arttırılabilir)
Hazırlanışı:
Önce düdüklü tenceremizde yağımızı kızdırıyoruz ve etlerimizi arkalı önlü biraz (yarı pişmiş olacak) kızartıyoruz. Tenceremizin altını kapattıktan sonra bir sıra et diziyoruz ve üstüne tuz, nane ve kekik serpiyoruz. Etlerin üstüne önce soğanlarımızı sonra da havuçlarımızı diziyoruz. Ve en üste de patateslerimizi dizip tuzunu ilave ediyoruz. Suyumuzu da koyduktan sonra tenceremizi kapatıyoruz ve düdüğü çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Ellerimize sağlık
Not: Eğer daha fazla yapacaksak et, baharat, soğan ve havucu eşit parçalara ayırıp sıralamayı bozmadan dizip patatesleri yine en üste koyup pişirebiliriz. 
Servis yaparken de önce patatesleri çıkarıp sonra etleri dikkatli bir şekilde çıkarmalıyız.
Ayrıca unutmamalıyız ki her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklıdır.

Zeytinyağlı, kimyonlu, sarmısaklı çıtır ekmek için
Malzemeler:
1 dilim ekmek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 diş sarmısak
Hazırlanışı:
İncecik doğradığımız sarmısağı zeytinyağı ve kimyonla güzelce karıştırıp ekmeğin üzerine sürüyoruz. İster benim önceden yaptığım gibi fırında ve ya bu sefer yaptığım gibi tost makinesinde kızartıyoruz.
Bu tamamen benim uydurduğum bir tarif. Daha önce beyaz ekmeği kızartıyordum. Bu sefer tam buğday ekmeğini kızarttım. Çok da lezzetli oldu. Denemenizi tavsiye ederim etlerin yanına çok yakışıyor.











7 yorum:

  1. Ellerine saglik Ulku'cum. Inan ilk kez goruyorum bu tarifi. Hem cok pratik hem de lezeetli bir tarife benziyor. Aslinda hemen denemek isterdim ancak ne yazik ki duduklu tencerem yok:( insaallah Istanbul'da seneye evimde denemek kismet olur.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu tarif anneme ait galiba. Ben de başka hiç bir yerde görmedim. Gerçekten çok lezzetli oluyor inşallah denersin ve beğenirsin. Dönüş de yaklaşıyor galiba. Hayırlısı olur inşallah. Sevgiler...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  3. biftek'de ekmek'de nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle. Sevgiler...

      Sil
  4. Sevgili annenizin tarifi için teşekkürler.
    Kolay ama güzel bir tarif miş.

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.