27 Eylül 2012 Perşembe

Fırında Palamut Buğulama






Nihayet balık sezonu açıldı ve dondurulmuş balık yemekten kurtulduk. Tam da palamut zamanıyken palamutun en sevdiğim halini yaptım ve sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında blogumu kurduktan sonra o kadar çok yaptım ki fakat bir türlü güzel bir resim çekemedim. Görsellik iştah açması yönünden benim için oldukça önemli. Bu resim de öyle çok iştah kabartıcı değil ama palamut mevsimi geçmeden paylaşmak istedim. Gelelim tarifimize.
Malzemeler:
1 tane palamut balığı
1 tane patates
1 tane domates
1 tane havuç
2-3 tane köy biberi
1/2 limon
1 tane iri kırmızı kuru soğan
2-3 tane defne yaprağı
3-4 diş sarmısak
bir tutam maydanoz
yeterince tuz
1/2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Palamut balığını aldığımız yerde buğulamalık dersek genelde yatay bir şekilde parçalıyorlar ama ben daha kolay yenildiğini düşündüğümden ve görüntüsü öyle daha çok hoşuma gittiğinden halka halka doğranmış halini tercih ediyorum. Diğer bütün malzemeleri de halka halka doğruyorum. Bu sefer domatesim biraz büyüktü onu yarım ay doğradım. Tepsimizin en altına defne yapraklarını, üstüne patates ve havuçlarımızı, üstüne yıkanmış ve tuzlanmış balıklarımızı, en üstüne de soğan, biber, domates ve maydanozumuzu diziyoruz. Sarmısak ve limon dilimlerimizi aralara yerleştiriyoruz. Suyumuzu da üstüne gezdirdikten sonra 190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirirken biraz sulu seviyorsak üstünü alüminyum folyo ile kapatabiliriz. Eğer benim gibi kuru seviyorsanız üstünü kapatmayın. Gerçi öyle olunca da maydanozlar tamamen kuruyor. Yarı süresince üstü kapalı pişirip sonra da üstünü açabiliriz Damak zevkimize göre karar verebiliriz. Ellerimize sağlık.
Not: Arzu ederseniz pişmeden önce üstüne sıvı yağ da gezdirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Elinize sağlık. En sağlıklı halini yapmışsınız. Ben de bu sene her şeklini pişirdim, hatta lakerdasını bile yaptım. Her zaman bu fırsat olmuyor, bolken bolca tüketelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin sağlıksızlaştığı bu zamanda mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye çalışıyoruz. Sizin de ellerinize sağlık.

      Sil
  2. Balığın tam zamanı,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. Kokusu burnuma geldi, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.