18 Eylül 2012 Salı

Kabak Sandal Sefası


Dün okullar açıldı. Annemin tabiriyle askerlik başladı. Herkes için hayırlı bir eğitim öğretim yılı olur inşallah. Benim oğlum da anaokullu oldu. Bana biraz zor geldi doğrusu. Fakat oğlumun öğretmenine ve okuluna çok çabuk alışması tesellim oldu. Her gün yeni bir şey öğrenerek gelmesi de cabası.
Gelelim tarifimize. Her sebzenin ayrı bir vitamini ve faydası olduğu bir gerçek. Kabak da onlardan biri. Ama nedense pek çok insan kabağı sevmez. Özellikle de çocuklar. Biz anneler de ne yaparız. Kabağın farklı tariflerini deneyerek çocuklarımızın damak zevkine ulaşmaya çalışırız. Bu tarif çocukların kalbini çalabilen bir lezzet ve yapılışı da oldukça kolay. Eğer sizin de çocuklarınız kabağı sevmiyorsa bu tarifi de deneyin lütfen. İnşallah kabağı sevmesini sağlayabiliriz.

Malzemeler:
3 tane kabak
2 lt su
100 gr kadar beyaz peynir
100 gr kadar lor peyniri
2 tane yumurta
bir tutam ince doğranmış dereotu
yeterince tuz
istenirse biraz pulbiber, nane
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Kabaklarımızı ortadan ikiye bölerek 10 -15 dakika kadar (kabaklar orta kıvamda pişecek kadar) tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan kabaklarımızı borcama çıkarıyoruz ve içlerini dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz.
Çıkardığımız içleri ince ince doğruyoruz. İçine peynirlerimizi, yumurtamızı, dereotumuzu, tuz, nane ve pul biberimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz ve bir kaşık yardımıyla kabaklarımızın içini bu karışımla dolduruyoruz. Üstüne de kaşar rendesi koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.
Not: Ben içini biraz fazla hazırlamışım. Kalan malzemeyi domateslerin içine doldurdum. Ve oldukça lezzetli oldu. İç malzemesini kabaklarımızın büyüklüğüne göre azaltabiliriz.

11 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    yeni eğitim öğretim yılınızda hayırlıolsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Uzun bir dönemin başlangıcı hepimiz için hayırlı olur inşallah. Sevgiler...

      Sil
  2. geçen gün anneannem yapmıştı bizler için,çokda güzeldi hatta sondan ikinci yayında fotoğrafı vardı,ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Eminim Anneannenin yaptığı çok daha lezzetli olmuştur. Bu ara vakitsizlikten ziyarete gelemiyorum. Hemen şimdi bakacağım. Sevgiler...

      Sil
  3. hafif bir yemek olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten çok hafif bir lezzet. Hatta diyet yemeği bile olabilir. Sevgiler...

      Sil
  4. Ellerine saglık Ülkü . Gercekten guzel görünüyor.. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Oya. Çok da lezzetli oluyor. İnşallah beğenirsin. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.