26 Eylül 2012 Çarşamba

Kaşarlı Ekmek




Bilmiyorum sizin için de öyle mi. Ama benim için kahvaltı çok önemli. Çok severim ailem veya dostlarımla yaptığım kahvaltıyı ve ona eşlik eden uzun uzun sohbetleri. Bazen değişik tadlar hoşuma gitsede kahvaltıda asla vazgeçemediğim lezzet beyaz peynir ve domates ikilisi, tabii bir de zeytin ve salatalık. Yanında da çay. Bir de sevdiklerim oldumu değmeyin keyfime. Maalesef okullar açıldığından beri kahvaltımı yalnız yapıyorum. Benim için çok sıkıcı bir durum. Bu yüzden hafta sonunu iple çekiyorum. Neyse gelelim tarifimize. Aslında bu bir tarif bile sayılmaz ama ben yine de yazmak istedim. Bayat ekmekleri değerlendirmek adına değişik bir lezzet.
Gerekli olan şeyler bayat ekmek dilimleri, ketçap ve eski kaşar. Ekmeğimizin üstüne ketçap sürüp kaşar dilimlerini koyuyoruz ve kaşarlar eriyip üstü kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 170 derecede çok kısa bir sürede ekmeğimiz hazır oluyor. Ama isterseniz tost makinesine de koyabilirsiniz. Yalnız makineyi tam kapatmıyoruz üst kapak ekmeklere değmeyecek ki yapışmasın. Ekmekler kuruyunca afiyetle yiyebiliriz. Ellerimize sağlık.

3 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim. Kahvaltı için kolay ve lezzetli bir tarif.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok leziz görünüyo.Evet kahvaltı en önemli öğün bwnimde vazgeçilmezim domates ve roka,üzerine limon zeytinyağı gezdirdinmiydi tadına doyum olmuyo.Bana da beklerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim mutlu anne. İnşallah en kısa sürede ziyarete gelirim. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.