11 Ekim 2012 Perşembe

Kıymalı Karnabahar


Kış sebzeleri tezgahlarda yerlerini almaya başladı bile. Karnabaharı görünce canım kızartmasını çekti. O niyetle aldım. Fakat bir gün önce çocuklara balığı kızartarak yedirdiğim için daha az yağlı olsun diye niyetimi erteledim ve yemeğini yaptım. Çok da iyi yapmışım afiyetle yediler. Gelelim tarifimize
Malzemeler:
1 tane karnabahar
200 gr. kadar kıyma
1 tane iri soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
yeterince tuz
1 su bardağı kadar su
Hazırlanışı:
Karnabaharımızı iyice yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletiyoruz. Daha sonra tekrar yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz, saplarını da doğruyoruz. İnce ince doğradığımız soğan ve sarmısağımızı sıvı yağda iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğana kıymamızı ilave edip kıymalar renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz ve salçalarımızı ilave ediyoruz. Bir iki çevirdikten sonra karnıbaharımızı ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tuz ve kimyonunu ekledikten sonra suyumuzu ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra tenceremizin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte saplar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.

6 yorum:

  1. cogu karnibahar yemegini sevmez.esim mesela asla sebzeli yemekler yemez.ama ben bayilirimmmmmmmmmm.karnibahardan su aralar insallah sahane bir tarif yapicam.ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet genelde sevilmez. Ama bizim evde yemek seçme ve ayırma yasağı var. Anne ne pişirirse yenilecek :))) Tarifini sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler...

      Sil
  2. ben çok severim karnıbaharı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Her şeyi lezzetli oluyor. Sevgiler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım . Oğlum bayılır.
    İyi hafta sonleri Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de sebze sever çocuklara bayılıyorum. Size de bol güneşli ve iyi hafta sonları. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.