27 Eylül 2011 Salı

Havuçlu Cevizli Kek

En sevilen keklerimden biridir. Önce kokusuyla insanı cezbeder sonra tadıyla. Kalbe giden yolları fethetmenin en güzel yolu. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı (küçük bardak) sıvıyağ
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 pk. kabartma tozu (bazen çok azcık karbonatta koyuyorum)

Yapılışı:

Önce yumurtalarla şekeri çırpıyoruz. Şekeri iyice eritmek çok önemli. Sıvıyağı koyup karıştırıyoruz. Havuç, tarçın, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpıyoruz. (Ben kabartma tozunu una karıştırıyorum)
Son olarak cevizlerimizi ilave ediyoruz kaşıkla karıştırıp kalıbımıza döküyoruz. Slikon kalıp kullanmıyorsanız kalıbınızı mutlaka yağlayın ve unlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.

Eğer tam buğday ununuz varsa yarı yarıya unla karıştırarak kullanın tavsiye ederim lezzet muhteşem oluyor.
Şimdiden ellerinize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.