8 kişilik
Malzemeler:
3 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 lt kadar su +et suyu veya tavuk suyu
3 avuç dolusu tel şehriye (eğer daha yoğun seviyorsanız arttırabilirsiniz)
ince doğranmış maydanoz yoksa kuru nane de olur
Hazırlanışı:
İnce rendelediğimiz domatesi yağla birlikte iyice kavuruyoruz. Ne kadar iyi kavrulursa o kadar lezzetli oluyor. Salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kavurma işlemi bitince suyumuzu ilave ediyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca tel şehriyelerimizi ilave ediyoruz (karıştırırken tel şehriyeler kaşığımıza geliyorsa miktarı iyi demektir) ve arada karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. Pişince tuzunu ve maydanozunu veya nanesini ilave ediyoruz.
Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.