20 Mart 2012 Salı

Kremalı Tavuk ve Patates Püresi


Çok pratik bir yemektir tavuk. Genelde tembel hanımlar bayılırlar. Çünkü hiç uğraştırmaz ve çok lezzetli olur. Ben de özellikle çok işim olduğunda veya ani bir misafir geleceği zaman tercih ederim. Gerçi çocuklar da çok sever tavuğu. Bu sefer yağlı yağsız hiç bakmadım ve kremalı yaptım tavuğumu. Krema bazı yemeklere gerçekten çok yakışıyor. Arada bir kullanmak lazım. Gelelim tarifimize:

Kremalı tavuk için
Malzemeler:
6 tane kalçalı but (derisi alınmış ve yağları temizlenmiş)
1 paket krema (200ml)
1 çay kaşığı dolusu köri
yeterince tuz

Hazırlanışı:
Derince bir kapta krema, köri ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Yıkanıp süzülmüş tavukları bu sosa iyice buluyoruz ve içine yatırıp biraz dinlendiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz borcamımıza tavukları diziyoruz. Sosun geri kalanını üstüne döküyoruz ve 180 derece fırında tavuklar iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.
Not: Servis ederken sostan tavuğun üstüne döktüm. (Sarı sos)

Patates püresi için
Malzemeler:
5 tane patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup ince ince doğruyoruz ve biraz su ve tuzla pişiriyoruz (daha çabuk pişmesi için). Kabuklarıyla da haşlayabilirsiniz. Patatesleri hiç pütür kalmayacak şekilde iyice eziyoruz ve bir tencereye alıp sütümüzü yavaş yavaş ilave ederek püremizi pişirmeye başlıyoruz. Kaynayınca kaşar rendemizi ilave ediyoruz. Bu aşamada devamlı karıştırıyoruz hem altını tutmasın hem de iyice karışsın. Kıvamına göre süt ilavesi yapıyoruz. Tuzumuzu da koyuyoruz. Biraz pişince servise hazırdır. Ben tavuk da yağlı olduğu için yağ koymadım ama siz isterseniz 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ilave edebilirsiniz. Arzu ederseniz biraz da muskat rendeleyin çok güzel bir aroması var. Ellerimize sağlık.

9 yorum:

  1. Inan su an canim cekti:))Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sibelciğim. Yarın ki menün belli oldu galiba :))) Sevgiler...

      Sil
  2. Muscatın aromasına bayılırım.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Ama çocuklardan dolayı çok kullanamıyorum. Sonradan tabağımıza ilave ediyoruz. Sevgiler...

      Sil
  3. hmmm çok leziz görünüyor:)kremalı da denemeliyim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz yağlı ama kesinlikle lezzetli. denemeye değer. Sevgiler...

      Sil
  4. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. severim bu ikiliyi:))
    ellerine sağlık güzel olmuş canım
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.