16 Mayıs 2012 Çarşamba

Kırpık Börek


Geçen sefer Yağsız Kek tarifini vermiştim. Şimdi sırada kırpık börek tarifi var. Herkesin çok kolay bir şekilde yapabileceği bir tarif. Özellikle bekarlar ve yeni evlenenler için ideal. Aniden bir misafiriniz geleceği zaman da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Lezzetini içine koyduğunuz peynirin çeşidi ve miktarı veriyor. Ben böreklerimi genellikle bir gece öncesinden yapıyorum. Sanki daha bir lezzetli oluyor. Bu tarifi hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz. Veya piştikten sonra buzluğa koyup yiyeceğiniz zaman ısıtıp servis edebilirsiniz. Nefis bir lezzet. Mutlaka deneyin.

Malzemeler:
3 tane yufka
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kadar sıvı yağ (ben iki parmak eksik koyuyorum)
1/2 su bardağı su
150 gr. beyaz peynir
150 gr kaşar peynir
Peynir çeşidini değiştirebilir veya arttırabilirsiniz. Ben evde o an ne varsa koyuyorum. Köy peyniri, lor peyniri... vb.

Hazırlanışı:
Yufkaları derince bir kabın içinda gelişigüzel yırtarak fazla büyük olmayan parçalara ayırıyoruz. Daha sonra bir başka yerde yumurtaları çırpıp diğer bütün malzemeleri yumurtalara ekliyoruz. İyice karıştırdığımız bu malzemeleri yufkaların üzerine döküyoruz. Güzelce harmanladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize (yuvarlak veya dikdörtgen borcam olabilir) döküyoruz ve tepsinin her yerine yayıyoruz. Yufkaların malzemeyi iyice çekmesi için 10 dakika kadar bekletebiliriz. 170 derece fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.

16 yorum:

  1. çok sık yaparım içine bazen sebze bazen sucuk sosis koyuyorum tavsiye ederim.sebzelisinin tarifi sitemde mevcut.ellerine sağlık seninkide çok güzel olmuş
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Handeciğim.Sebzelisini hiç denemedim. Mutlaka deneyeceğim. Seninde ellerine sağlık canım. Sevgiler

      Sil
  2. bu tabağıı aldımm kii benn:)
    boşuna arama tatlımm..
    ;))
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun canım. Teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  3. bende ara sıra yapıyorum,hem pratik hemde lezzetli oluyor,eline sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. Tarifi denedim.Gerçekten güzel oldu.En kısa zamanda bloguma ekleyeceğim fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedikten sonra yorum yazman beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  5. Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Pembe kekikciğim. Sevgiler...

      Sil
  6. Bu saatte karnımız da acıkmışken o tabak süper görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. nar gibi kızarmış, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Nar gibi olunca daha bir albenili oluyor sanki. Sevgiler...

      Sil
  8. Nefis olmuş gerçekten. Ellerinize sağlık. Annem çok sık yapar bu böreği.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneninizin de ellerine sağlık o zaman. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.