5 Ekim 2012 Cuma

Domatesli, havuçlu bulgur pilavı



Bu hafta benim için çok önemli bir haftaydı, hayatımda yepyeni sayfalar açtım. Mesela meslek hayatımda ilk defa anaokullulara bir şeyler öğretmeye çalışıyorum. Mini minnacıklar; o kadar saf, temiz ve kirlenmemişler ki onları gördükçe insanın içine gelecekle ilgili umutlar doğuyor. İnşallah hep böyle kalabilirler. "Biz büyüdük ve kirlendi dünya"olmaz inşallah. Hiçbir şeyleri yapmacık değil, sıkıldığında çok rahat sıkıldım diyebiliyor veya seni sevdiğini söyleyebiliyor bütün içtenliğiyle. Yalansız, dolansız, riyasız, çıkarsız ve sevgi dolu bir dünyaları var. Sınıf seviyeleri büyüdükçe işin içine farklı şeyler giriyor. Ama aynı saflıkta kalanlar da yok değil. Gerçek sevgiyi çıkar ilişkileri bitince anlayabiliyor insan. Artık onların öğretmeni olmadığında seni hâlâ arayıp soruyor, seni görünce boynuna atlayıp sizi çok özledim diyorsa evet ben bu çocuğu kazandım diyebiliyorsun. Bu hafta bana bunu yaşattı eski okulumdaki sevgili öğrencilerim ve canım arkadaşlarım. İyi ki onları tanımışım.
      Hayatımdaki bir diğer önemli gelişme de ikinci kez üniversiteye kayıt yaptırmam oldu. Bu benim için çok heyecan verici bir durum. Öğrenciliği özlemişim. O kadar çok özlemişim ki boş vakitlerimin çoğunu ders çalışarak değerlendiriyorum. Bakalım sonuna kadar aynı heyecanla gidebilecek miyim?  Bu arada bir de annelik var. En önemli ve değerli işlerimden biri. Ama itiraf etmeliyim ki bu konuda annemden çok destek alıyorum. "Bugün ne pişirsem?" hayatımdaki en zor sorulardan biri. Fazla karbonhidratlı olmasın, okullarında çıkan yemeklerle çakışmasın, severek yesinler... Canım annem bu konuda da benim başvuru kaynağım. Bulguru, havuç ve domatesli yapmamı önerdi. Bulgur pilavını fazla tercih etmeyen oğlum bile bunu severek yedi. Gelelim tarifimize.
Malzemeler:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane küçük soğan
2 tane havuç
1 tane rendelenmiş domates
3 su bardağı kaynamış su
yeterince tuz
isteğe bağlı nane ve pul biber
Hazırlanışı:
İnce ince doğradığımız soğanımızı sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz. Biraz kavrulunca ince rendelenmiş domates ve havucumuzu ilave ediyoruz. Biraz daha kavrulduktan sonra iyice yıkanmış ve süzülmüş bulgurumuzu ekliyoruz. Bir iki çevirdikten sonra kaynatmış olduğumuz suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Kaynayınca ocağımızı en kısığa getirip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Bulgur pilavımız suyunu çekince yenmeye hazırdır. Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. çok hoş görünüyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. öyle degerli bir meslek sahibisiniz ki
    Allah basarilarinizi daim eylesin .
    sevgilerimi ve dualarimi biraktim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Dualarla ayaktayız zaten Allah razı olsun. İnşallah ortak geleceğimiz olan çocuklarımıza faydamız oluyordur. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.