30 Ağustos 2011 Salı

Kremalı Mantar Çorbası

Çok severek yediğimiz mantar çorbasının tarifini uzun yıllar önce bir otelin aşcısından almıştım. Zaman içinde değişiklikler yaparak geliştirmeye çalıştım. Neticede ortaya çıkan lezzeti denemenizi isterim. Siz de damak tadınıza göre değişiklikler yaparak kendi lezzetinizi yakalayabilirsiniz.

8-10 kişilik
Malzemeler:

4 yemek kaşığı tepeleme un
3-4 kaşık sıvıyağ
200-250gr çok ince doğranmış mantar
1lt su
3-4 su bardağı süt veya 1 kutu(200ml) krema
yeterince tuz
2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Öncelikle ince ince doğradığımız mantarları 1lt su ile yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz (Genelde kararmasın diye içine limon sıkılır. Ben pek tercih etmiyorum). Başka bir tencerede yağ ile unu unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Unumuz iyice kavrulunca mantar suyumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Doğranmış mantarımızı bir kenarda bekletiyoruz. Unumuz topaklanmasın diye sürekli karıştırıyoruz (Eğer topaklanma olduysa blendır yardımı alabiliriz). Kaynadıktan sonra sütümüzü ilave etmeye başlıyoruz (istenirse süt yerine krema da ilave edilebilir). Altını tutmaması için sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamına göre istenirse süt azaltılıp çoğaltılabilir. Kıvamı ayarlanıp çorbamız kaynayınca mantarlarımızı ve tuzumuzu ilave ediyoruz ve tekrar kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz 10 dak piştikten sonra altını kapatıyoruz. Ve en son olarakta  hindistan cevizimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz. (Soğurken arada bir karıştıralım ki üstü kabuk bağlamasın)
Ellerimize sağlık. Yiyenlere afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.