22 Ağustos 2011 Pazartesi

Yoğurt Tatlısı

İlk olarak çocuklarımın çok sevdiği ve çok kolay yapılan bu tatlının tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler:

Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
5-6 damla limon

Keki için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:
İlk olarak şerbeti pişirmek gerekiyor ki kekimiz fırından çıktığında ılık şerbeti üzerine dökebilelim. Şekerimizi suyla kaynatıyoruz. Yaklaşık 10 dak. pişiriyoruz. Kıvama gelince limonunu damlatıp altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Bu arada kekin şekerini ve yumurtasını köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sonra sırayla irmik, un, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve karbonatını ekleyip iyice çırpıyoruz. Yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ıstılmış 170-175 derecedeki fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 25 dak.) pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra ilk dumanı çıkınca dilimliyoruz ve bekletmeden ılık şerbetimizi heryerine gelecek şekilde üstüne döküyoruz. Şerbetini iyice çekmesi için üstünü kapatıyoruz. Soğuyunca üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.