Evdeki bitmeden tekrar alınan meyvenin sonu komposto olmaktır. Ben de aynen onu yaptım ve üzümleri komposto yaptım. Çok da iyi etmişim bayıldık. Ellerime sağlık
Malzemeler:
1kg taze üzüm (özellikle bol taneli sevenler için)
2lt su
2 su bardağı şeker
5 tane karanfil
bir parça kabuk tarçın
Üzümleri bol suda birkaç kez güzelce yıkıyoruz ve saplarından ayırıyoruz. Tenceremize önce suyumuzu sonra şekerimizi sonra üzümleri ve son olarakta karanfil ve tarçınımızı ilave ediyoruz. Altını kaynayıncaya kadar yüksek ateşte açıyoruz. Şekeri eriyip kaynayınca altını biraz kısıyoruz ve yaklaşık 15 dak pişiriyoruz. Soğuduktan sonra afiyetle içiyoruz.
Ellerimize sağlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.