1 Ekim 2011 Cumartesi

Perişan

Adını şeklinden alan pratik ve lezzetli bir kurabiye tavsiye ederim. Taş kurabiye, kaya kurabiye de deniliyor.

Malzemeler:

250gr margarin
1 1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 pk. kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
isteğe göre 1er avuç
kayısı, üzüm, çikolata, ceviz, fındık, hindistan cevizi, tarçın

Hazırlanışı:

Kurabiyelerde margarinin oda sıcaklığında iyice yumuşamış olması önemli. Yumuşayan margarine yumurta ve şekerimizi katıp iyice karıştırıyoruz. Sonra unumuzu kabartma tozumuzu ve karbonatımızı ilave ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ilave ederek yoğuruyoruz. (Ben yarı yarıya tam buğday unu da koyuyorum çok lezzetli oluyor). Daha sonra istediğimiz yemişi ilave edebiliriz. Benim fındığım, cevizim, çikolatam, hindistan cevizim ve tarçınım vardı. Onları ilave ettim. İyice yoğuruyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye eşit büyüklükte koparıp diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dak pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.