29 Şubat 2012 Çarşamba

Ağlayan Pasta



Tarık canım oğlumun doğum günü olduğu için pastamın üstünü süsleyerek ona sürpriz yapmak istedim. Oğlum hasta olduğu için doğum gününü kutlayamadık. En azından böyle bir şey yaparak kendimi avutmak istedim.
Çikolata severler için müthiş bir tad mutlaka deneyin. Biraz uğraştırıyor ama değer doğrusu. Zaten emek olmadan yemek olmaz derler. Hadi bakalım kolay gelsin.

Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker

2. kat için:
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

3. kat için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
200 gr çikolata (ben 80 gr kullandım)

Hazırlanışı:
Şeker tamamen eriyinceye kadar yumurta ve sütle birlikte çırpılır. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir yerde karıştırılır ve elenerek yumurtalı karışıma ilave edilir. Ve biraz daha çırpılır. Karışım kare borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Çıkarmadan önce mutlaka kürdan testi yapalım, her fırının pişme süresi aynı değildir. Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, 5 dakika kadar, ılık şekerli sütümüzü her yerine gelecek şekilde üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım. Diğer taraftan 3. katta kullanacağımız sosumuzu hazırlayalım. Sütü şekerle birlikte kaynatalım ve biraz suyla açtığımız nişasta (mısır nişastam vardı onu kullandım) ve kakao karışımını sütümüze ilave edelim iyice karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca parçaladığımız çikolatamızı ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim ki dibi tutmasın. (Ben evde bitter çikolata vardı onu koydum bitter sevenler mutlaka denesinler) Çikolatalar eriyince altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Eğer sosumuzda topaklanma olduysa kaynamadan önce blendırdan geçirebiliriz. Sosumuzu soğutma aşamasında üstü kabuk bağlamasın diye sık sık karıştırmayı unutmayalım. Bu arada 2. katımız için kremşantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpalım ve kullanılacağı zamana kadar buzdolabına kaldıralım. Hepsi iyice soğuduktan sonra. Kremşantimizi kekimizin üstüne dökelim ve üstüne de sosumuzu dökerek 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. Eğer isterseniz kremşantili haliyle dinlendirip servis ederken üstüne sosunu dökebilirsiniz. Ellerimize sağlık.

8 yorum:

  1. iyiki doğdu canım
    pasta çok güzel
    ellerine ağlık
    muhabbetle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Bizden de size kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  2. ellerinize sağlık,pasta güzel görünüyor.Allah oğlunuza sağlıklı uzun ömürler versin.acil şifalar..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Sevgiler...

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor.Elinize sağlık. Acil şifalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Doyumluk. Sevgiler...

      Sil
  4. bu pastayı bir kermeste denemiştim, gerçekten nefis bir pasta. ama sizinki daha da bir harika görünüyor doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gerçekten de çok lezzetli bir pastadır. 4 yaşındaki oğlum yarısından fazlasını yedi desem inandırıcı gelmeyebilir. Görmesem ben de inanmazdım. Mutlaka deneyin. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.