17 Mart 2012 Cumartesi

Domatesli Tel Şehriye Çorbası


Malzemeler:
3 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası(bazen yarı yarıya biber salçası kullanıyorum)
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 su bardağı su (göz kararı koyuyorum)
2-3 avuç dolusu tel şehriye (yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
kuru nane veya ince doğranmış maydanoz
tuz

Hazırlanışı:
Rendelenmiş domatesleri sıvı yağda iyice kavuruyoruz (Suyunu çekene kadar. Domatesler iyi kavrulunca daha lezzetli oluyor). Sonra salçayı ilave edip biraz kavuruyoruz. Unu ilave edip bir iki çeviriyoruz. Suyumuzu ilave ediyoruz. Unun topaklanmamasına dikkat ediyoruz bunun için iyice karıştırıyoruz. Kaynayınca tel şehriyeyi ilave ediyoruz. Ben kıvamına bakarken kaşığı kaldırınca içine tel şehriye doluyorsa yeterli buluyorum. Siz az şehriyeli seviyorsanız azaltabilirsiniz. Şehriyelerin pişmesine yakın tuzunu ve nanesini ilave ediyorum. Bir gün sonrasına kalırsa şehriyeler biraz suyu çekiyor ve resimde görüldüğü gibi katılaşıyor çorbamız. Böyle sevmiyorsanız biraz daha sulu yapın derim. Ellerimize sağlık.


8 yorum:

  1. Benimde sık yaptığım bir çorba,maydanoz ve limon bu çorbaya çok yakışıyor, çocuklar çok seviyor.ellerinize sağlık,afiyetler olsun.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Biz de çok seviyoruz. sevgiler...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık.Dpmateslisini özellikle ben de severim.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de mutlu ve huzurlu hafta sonları. sevgiler...

      Sil
  3. bayılırım şehriye çorbasına ellerinize sağlık sevgili öğretmenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :::))) Teşekkür ederim pastabahçem. Ben de bayılıyorum. Sevgiler...

      Sil
  4. MMMMM ELLERİNE SAĞLIK
    BU ÇORBA ÇOK İYİ GELDİ
    HAFİF VE LEZİZ
    :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Afiyet şeker bal olsun. Şifa olsun. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.