25 Mart 2012 Pazar

Ezogelin Çorbası


Biraz aradan sonra yine buradayım. İnsanın ailesinden biri rahatsız olunca bütün evi bir sıkıntı hali ve stres kaplıyor. Hele bir de bu eşinin annesiyse annemizse üzüntü biraz daha fazla oluyor. Evet yine yiyip içiyorsunuz ama zevkle değil mecburiyetten. Böyle bir haftayı geçirdikten sonra Allahıma bin şükür annem de iyileşme yolunda başarılı adımlar atmışken şifa olsun niyetiyle bir çorba tarifi paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 türk kahvesi fincanı bulgur (kalın-ince farketmez)
1 soğan
3-4 kaşık sıvıyağ
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
7-8 su bardağı su
tuz, pulbiber, nane

Hazırlanışı:
Ayıklanmış yıkanmış mercimeği 5 bardak kadar su ile pişirmeye başlıyoruz. Pişerken yıkanmış bulguru ilave ediyoruz. Yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer suyu azalırsa ihtiyacına göre su ilave edebiliriz. Soğanı ister rendeleyelim istersek benim gibi ince ince doğrayıp beraber pişirelim veya sonra yağla birlikte kavurup koyabiliriz. Diğer taraftan salçaları yağda eritelim. Pişmiş olan mercimeğe ilave edep bir taşım daha kaynatalım. Baharatlarını ilave edelim. Eğer suyu ayrılıyor gibiyse yağlı salçalı karışıma 1 kaşık kadar un ilave edebiliriz. Ben unlu sevmediğim için biraz katı yapıyorum ve piştikten sonra  tel çırpıcıyla çırparak özdeşleştiriyorum. Bol limonla nefis bir lezzet. Ellerimize sağlık.

6 yorum:

  1. Acil şifalar diliyorum anneciğine canım benim.Evde özellikle de anne hasta olunca insanın hiç tadı kalmıyor.Ama çok şükür iyileşme başlamış.En kısa zamanda eski sağlığına kavuşur İNŞALLAH.Çorba da şifa olsun.Çok selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun. Çok şükür iyiye gidiyor. Darısı bütün hastaların başına. Kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun.En kısa sürede tamamen sağlığına kavuşmasını dilerim.En sevdiğim çorbalardan biridir.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Bugün hastaneden çıkardık. Bundan sonra inşallah tekrar etmez. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.