17 Mart 2012 Cumartesi

Kapuska


Beyaz lahananın her hali sevilir bizim evde. Kışın çok sık pişiririm. Uzun bir süre önce resmini çekmiştim. Kış bitmeden yayınlamak istedim.

Malzemeler:
Küçük boy beyaz lahana
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane iri kuru soğan
2 diş sarmısak
200 gr kadar kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, kimyon, köri

Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarmısağı sıvı yağda kavuruyoruz. Biraz pembeleşince kıymamızı ilave ediyoruz. 5 dakika kadar kavurduktan sonra salçamızı ilave ediyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. En son olarak ince doğradığımız beyaz lahanamızı ilave edip iyice karıştırıyoruz ve suyunu ilave ediyoruz (1 su bardağı kadar) Fazla sulu sevmiyorsanız dikkat edein su yemeğin üstüne çıkmayacak kadar koyulur. Sebzeler de kendi sularını bırakıyorlar yemeğimiz çok sulu olabilir. Kaynayınca altını kısıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişmek üzereyken tuz ve kimyonunu ilave edebiliriz. Yerken köri dökmenizi tavsiye ederim. Oldukça lezzetli oluyor. Ellerimize sağlık.

2 yorum:

  1. merhaba ben yeni geldim ben de öğretmenim severek takip ediyorum ben de bloğuma bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Teşekkür ederim ilginiz için sevgili meslektaşım. İade-i ziyarete geldim, gezdim Naz'ı çok sevdim. takipteyim. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.