9 Nisan 2012 Pazartesi

Kremalı Mantar Soslu Makarna




Ben de makarnayı yemekten saymayanlardanım. Çünkü bence yemek yemek karnı doyurmak değil vitaminli ve sağlıklı beslenmektir. Evet makarnayı çeşitli soslarla vitaminli bir hale getirebiliriz belki ama benim çocuklarım özellikle oğlum ketçap ve beyaz peynirli makarna dışındakileri pek tercih etmiyor. Ben de o zaman fazla pişirmemeye çalışıyorum. Neyse gelelim tarifimize.

Malzemeler:
1 paket makarna
1,5 lt kadar su (makarnayı haşlamak için)
yeterince tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu krema (200ml)
500 gr mantar

Hazırlanışı:
Kaynayan suyumuza tuzu ve makarnaları ilave ediyoruz ve karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Makarnaların yapışmaması için arada bir karıştırmayı unutmayalım (Pişirme suyuna 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarsak da makarnaların yapışmasını önleyebiliriz). Makarnaları sevdiğimiz kıvamda pişirdikten sonra fazla suyunu süzüyoruz(makarnayı hemen kullanacaksak üstüne soğuk su gezdirmeyelim ki vitamini ve tadı gitmesin) ve erittiğimiz yağa ilave edip iyice karıştırıyoruz. Diğer tarafta yıkayıp ince ince doğradığımız mantarları yapışmaz tavamıza alıyoruz ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz. Suyunu çeken mantarlara kremamızı ve biraz tuzumuzu ilave edip iyice özdeşleşinceye kadar devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Pişen mantarları makarnamıza ilave edip karıştırıyoruz. Ellerimize sağlık.
(Eğer fazla yağlı olmasını istemiyorsak makarnayı yağlamadan mantar sosunu ilave edebiliriz. Ayrıca  sosunu tabaklarda isteyene istediği kadar koyarak servis edebilirsiniz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.