28 Nisan 2012 Cumartesi

Etli bezelyeli Pilav


Annemin spesiyallerinden biridir bu pilav. Ben annem kadar iyi yapamıyorum ama yine de fena olmuyor. Çocukların bayılarak yedikleri bir lezzet olduğu için sıkça yapılır bizim evde. Denemenizi isterim.

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 ymek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kadar bezelye
1 tane iri soğan
250 gr kadar et
4 su bardağı su (varsa etsuyu)
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Önce küçük küpler helinde doğradığımız etimizi biraz su ile yumuşayıncaya kadar haşlyoruz. Bezelyemizi de biraz suyla haşlıyoruz. Pirinçleri yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz. Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanımızı sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz. Biraz kavrulunca pirinçlerimizi ilave ediyoruz ve pirinçler renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz. Daha az da kavurabilirsiniz. Ne kadar kavrulursa lezzeti o kadar artar. Kavurma işlemi bitince kaynamış suyumuzu, haşlanmış et ve bezelyemizi ilave ediyoruz. Bir taşım kaynatıp tuzumuzu ve istersek karabiberimizi ilave edip karıştırıyoruz ve tenceremizin altını iyice kısıyoruz kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler yumuşayınca pilavımız hazır demektir. Ellerimize sağlık

8 yorum:

  1. MMMM GEL YE BENİ DİYOR
    ELLERİNE SAĞLIK HAMARATIM
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sanal olacak ama bir tabak ikramım olsun. Sevgiler...

      Sil
  2. En sevdiğim bahar yemeklerinden.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten sevilmiycek gibi değil. Sevgiler...

      Sil
  3. oğlumun en sevdiği pilavdır ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Bir tabak da sana ikramım olsun. Sevgiler...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Teşekkür ederim canım. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.