26 Ağustos 2011 Cuma

Kaşarlı Mantar

Yenilmesi de yapılması kadar kolay olan kaşarlı mantar bizde çok sevilir. Anne olanların çok iyi bildiği çocuğun sevdiğini pişirme yöntemi benim çok başvurduğum bir yöntemdir. Dün yine onlar seviyorlar diye kaşarlı mantar yaptım. Çerez niyetine anında bitirdiler. Pişmiş halini görünüleyemedim.
İnşallah sizde dener ve seversiniz. Malzeme miktarını tam olarak veremiyorum. Ama ihtiyacınız olan sadece mantar, eski kaşar (yoksa taze kaşar) ve tuz.

Ben aldığım 1 kilo mantarın yaklaşık 250 gramını çorba için ayırdım. Geri kalanını yıkadım ve saplarını, yine çorbada kullanmak üzere, ayıkladım. Daha sonra içleri üste gelecek şekilde güveçlere sık bir şekilde dizdim. Güzelce tuzladıktan sonra küçük parçalar halinde doğradığım kaşarı içlerine doldurdum. Sonra fırına verdim mantarlar yumuşayıncaya ve kaşarlar kızarıncaya kadar pişirdim.
Eğer isteniyorsa içlerine küçük parçalar halinde tereyağ konulabilir o da çok lezzetli oluyor. Ve ya ince doğranmış sarmısakta ilave edilebilir onun da lezzeti harika oluyor.
Ayrıca mantarları soyarakta kullanabilirsiniz. Genelde öyle tavsiye ediliyor ama ben yıkamadan yapamıyorum.
Ellerimize sağlık

1 yorum:

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.