24 Ağustos 2011 Çarşamba

Tiramisu

Hemen hemen bütün yemek sitelerinde bulunan tiramisuyu birde benim tarifimle deneyin lütfen. Oldukça pratik olan tiramisumu yiyipte beğenmeyen olmamıştır herhalde.
Bazı farklılar yaparak çocuklara doğumgünü pastası haline de getirilebilir. Ekleyeceğim resim çok sevdiğim bir sınıfı ödüllendirmek için yaptığım pastaya ait. Onlar da bayılmıştı.

Malzemeler:

2 katlı sade hazır kek (Ben BİMinkini tercih ediyorum)

1/2 lt süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200gr)

1 su bardağından biraz daha fazla (250ml kadar) süt
2 tatlı kaşığı tepeleme granül kahve (ben klasik kullanıyorum gold da olabilir)
4 tane kesme şeker

yaklaşık 2 yemek kaşığı kadarda kakao

Hazırlanışı:
Önce yarım lt. sütü bir tencereye alıyoruz ve içine başka bir kaseye (bozuk çıkma ihtimaline karşı) kırdığımız yumurtayı koyuyoruz ve bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpıyoruz. Sonra 2 kaşık un ile 4 kaşık şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz. Tenceremizin altını orta ateşte yakıyoruz ve sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve 5 dak kadar daha karıştırarak un kokusunun gitmesini sağlıyoruz. Altını kapattıktan sonra vanilyayı koyup karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğurken arada karıştırmayı unutmuyoruz (üstü kaymak bağlamasın diye). Soğuyan muhallebiye labneyi ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Şimdi sıra geldi pastayı yapmaya. 250ml sütümüzü kaynatıyoruz içine kahve ve şekerimizi ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Pasta tabanının altını servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz ve sıcak kahvemizin yarısıyla pastamızı her tarafı eşit olacak şekilde ıslatıyoruz. Muhallebimizin yarısını pastanın üstüne her tarafı eşit olacak şekilde yayıyoruz kenarlarda yarım cm yer kalsın ki üste koyduğumuz taban muhallebiyi taşırmasın. Şimdi sıra geldi diğer pasta tabanına. Bunu yerleştirirken içinin üste gelmesine dikkat ediyoruz (döktüğümüz kahveyi daha iyi emdiği için). Yine heryerini eşit şekilde ıslatıyoruz ve kalan muhallebiyi de her yerine eşit gelecek şekilde üstüne yayıyoruz. Akan muhallebiyle de pastanın kenarlarını iyice sıvıyoruz. En son olarakta kakaoyu tel süzgeç veya çay süzgeci yardımıyla pastanın tamamını kaplıycak şekilde serpiyoruz. İyice soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz.
Ellerimize sağlık

3 yorum:

  1. Sonunda sozumu tuttum ve uyeniz oldum :))
    10/C kadar degerli olamasakta bizde sizi cooook seviyoruz... (biz sizin o hunerli ellerinizde n bir seyler yemek cok isteriz tabii uygunsa ? bizi bu zevkten mahrum birazmazsininz degil mi hocacim ? (:


    Sevgili ogrenciniz, Serra İpek :)

    YanıtlaSil
  2. Serracım benim için hepiniz ayrı ayrı çok değerlisiniz. Bu pasta geçen yıl ki 10/c sınıfı için yaptığım bir pastaydı size daha güzellerini yaparım inşallah. Sınavımız geçsin hele de notlarınız iyi olursa seve seve yaparım. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. :) biliyoruz hocam, sizde bizim icin degerlisiniz.ama yuksek notlar aldigimizda pasta icin degil gercekten size deger verdigimiz icin almis olacagiz .hayirli sabahlar...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.