18 Ocak 2012 Çarşamba
Beze
Hazır gıdaları tüketmeyi fazla sevmediğim için pek çok şeyi yapabiliyor muyum diye denemeyi severim. Evet beze evde yapılabiliyor biraz uğraştırıcı ve kıvamını tutturmak da biraz zor ama sevgi katınca içine her şey birden kolaylaşıyor sanki. Beze yaparken yumurtaların taze olması çok önemlidir. Küçük eller kurabiyesinden artan yumurta aklarıyla hemen beze yapalım ziyan olmasınlar.
Malzemeler:
3 yumurtanın akı (sarısı hiç karışmamış olmalı)
3 küçük çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Derince bir tencerenin içine bütün malzemeleri koyuyoruz ve kısık ateşte 10 dakika kadar çırpıyoruz (altını tutacak gibi oluncaya kadar). Altını kapatıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz (10-15 dakika kadar) Ne kadar iyi çırpılırsa o kadar lezzetli oluyor. Çırpma işlemini mikseri kaldırdığımızda yumurta akı kaskatı olduysa ve şekli değişmiyorsa bitirebiliriz. 3 yumurta akının ne kadar çok kabardığını görünce şaşıracaksınız. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkma torbasıyla istediğiniz büyüklükte sıkıyoruz.(Hepsinin büyüklükleri eşit olmalı). Sıcak fırında 100-110 derecede fanı çalıştırarak yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Fırının derecesi yüksek olmamalı amaç bezelerin beyazlıklarını kaybetmeden kurumaları. Ellerimize sağlık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Harikasın ellerine sağlık iyi akşamlar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim bir kase lezzet. İyi akşamlar. Sevgiler...
Silmmm...
YanıtlaSilçok hoşş görünüyor canım...
mutlaka denenmeli,kuzucuklar çok seviyor.
aldım bi tanecik...
:)
ellerin dert görmesin..
gönülden kekik kokulu sevgiler..
:)
Afiyet şeker olsun. Mutlaka dene lütfen. Denedikten sonra sonucu öğrenmek isterim. Buram buram kekik kokuları geldi çok teşekkür ederim. Benden de kucak dolusu sevgiler...
Sil:) günaydınlar öğretmenim. Bir sorum olacak sizlere.Ben kremasını sıkma aparatına yerleştirip sıktığımda sizinki gibi durmuyor. salıveriyor kendini şekilli olmuyor.Toz seker yerine pudra şekeri kullanmış olmamın bir etkisi olabilir mi? Çok sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili çiçeklendim acaba yeterince çırpmıyor olabilir misin? Çok çırpmak gerekiyor kaskatı oluncaya kadar. Pudra şekerinden kaynaklanacağını düşünmüyorum. Bir daha denediğinde neticeyi bildirirsen sevinirim. Kocaman sevgiler...
Silbence de ev yapımı gibisi yok ellerine sağlık çok güzeller
YanıtlaSilsevgilerimle.....
Teşekkür ederim.Ev yapımı her şeye değer. Sevgiler...
Silellerine sağlık canımm..sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sevgiler...
Sil