Yanında havuç salatasını çok yakıştırıyorum ben denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1kg Hamsi (eğer uğraşmak zor geliyorsa temizlenmiş hamsi almanızı tavsiye ederim)
2 yemek kaşığı mısır unu (yoksa sadece buğday unuyla da olur)
2 yemek kaşığı buğday unu
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Havuç salatası için:
4 tane orta boy havuç
1 tane küçük turp
1 tane küçük kuru soğan
tuz, sirke ve zeytinyağı
Hazırlanışı:
Hamsilerimi ayıklayıp güzelce yıkıyoruz ve süzgece koyuyoruz. Bir tabakta unlarımızı karıştırıyoruz. Yağımızı tavaya koyuyoruz ve altını yakıyoruz. Tavamız ısınınca suyu süzülen hamsilerimizi önce tuzluyoruz sonra kuyruklarından tutuyoruz ve iki tarafını da güzelce una buluyoruz ve ısınan tavamıza kuyrukları ortaya gelecek şekilde sıra sıra diziyoruz. Bir tarafı kızarınca hamsilerin diğer tarafını çeviriyoruz. Bunu balık tavasının düz kapağıyla yaparsanız çok pratik oluyor. Diğer tarafı da kızaran hamsilerimizi tabağa alıyoruz. Kalan hamsileri de aynı şekilde kızartıyoruz.
Diğer taraftan kabuklarını soyduğumuz havuç ve turpu rendeliyoruz. Soğanı ince ince doğruyoruz. (İnce doğranırsa ovmaya gerek kalmıyor) Soğan, tuz, sirke ve zeytinyağını havuç ve turp karışımıyla güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığımız salatayı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ellerimize sağlık.
Ellerine sağlık canım,çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Ziyaretine geldim. Çok keyifli bir gezi oldu. Paylaşımlarını çok beğendim. Sevgiler...
YanıtlaSilEvet haklısınız çok faydalıdır. Bol bol tüketmeliyiz.
YanıtlaSil