17 Ocak 2012 Salı

Portakallı toplar


Hep merak etmişimdir yemek tarifleri nasıl ortaya çıkıyor. Acaba ne düşünerek bunları birbirleriyle karıştırmışlar. Miktarını neye göre belirlemişler. Çok ilgimi çeker bu tarz şeyler. Ben de bunu yapabilmeyi çok isterdim. Neyse gelelim toplarımıza. Görüntü ve lezzet olarak çok beğendiğim truffları hep denemek istemişimdir ama tarifler ya çok yağlı gelmiştir ya da bayat kekim yoktur. Derken ben evdeki ve eldeki imkanlarla deneyeyim dedim ve tattırdığım kişilerce ve bence de çok lezzetli toplar ortaya çıktı. Toplar diyorum çünkü tarife sağdık kalmadım. Lütfen deneyin ve kendinizce değişiklikler yaparak kendi lezzettinizi yakalayın. Eğer bu tarifi yaparsanız da lütfen yorumunuzu yazın beni merakta bırakmayın.

Malzemeler:
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı (küçük bardak) soğuk süt
1,5 paket pötibör bisküvi
1 portakalın hem kabuğu hem suyu
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri
Hindistan cevizi
toz fıstık

Hazırlanışı:
Krem şantiyi sütle iyice çırpıyoruz. Un haline getirdiğimiz bisküviyi, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu, kakaoyu ve pudra şekerini krem şantiye ilave edip yoğuruyoruz. Nasıl olacağını merak ettiğim için ben dinlendirmedim ama siz biraz buzdolabında bekletirseniz daha kolay şekil alacaktır. Küçük toplar yapıp hindistan cevizi ve toz fıstıkla etrafını kaplıyoruz. Biraz soğuyunca ikram edebilirsiniz. Ellerimize sağlık.

6 yorum:

  1. olsa da yesek gerçekten :) Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çiçeklendim. Bence de olsa da yesek. Sevgiler...

      Sil
  2. ellerinize sağlık nefis olmuş.evgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim umutluhayat. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyorlar..ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatoşun mutfağından. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.