17 Ocak 2012 Salı
Portakallı toplar
Hep merak etmişimdir yemek tarifleri nasıl ortaya çıkıyor. Acaba ne düşünerek bunları birbirleriyle karıştırmışlar. Miktarını neye göre belirlemişler. Çok ilgimi çeker bu tarz şeyler. Ben de bunu yapabilmeyi çok isterdim. Neyse gelelim toplarımıza. Görüntü ve lezzet olarak çok beğendiğim truffları hep denemek istemişimdir ama tarifler ya çok yağlı gelmiştir ya da bayat kekim yoktur. Derken ben evdeki ve eldeki imkanlarla deneyeyim dedim ve tattırdığım kişilerce ve bence de çok lezzetli toplar ortaya çıktı. Toplar diyorum çünkü tarife sağdık kalmadım. Lütfen deneyin ve kendinizce değişiklikler yaparak kendi lezzettinizi yakalayın. Eğer bu tarifi yaparsanız da lütfen yorumunuzu yazın beni merakta bırakmayın.
Malzemeler:
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı (küçük bardak) soğuk süt
1,5 paket pötibör bisküvi
1 portakalın hem kabuğu hem suyu
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri
Hindistan cevizi
toz fıstık
Hazırlanışı:
Krem şantiyi sütle iyice çırpıyoruz. Un haline getirdiğimiz bisküviyi, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu, kakaoyu ve pudra şekerini krem şantiye ilave edip yoğuruyoruz. Nasıl olacağını merak ettiğim için ben dinlendirmedim ama siz biraz buzdolabında bekletirseniz daha kolay şekil alacaktır. Küçük toplar yapıp hindistan cevizi ve toz fıstıkla etrafını kaplıyoruz. Biraz soğuyunca ikram edebilirsiniz. Ellerimize sağlık.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
olsa da yesek gerçekten :) Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim çiçeklendim. Bence de olsa da yesek. Sevgiler...
Silellerinize sağlık nefis olmuş.evgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim umutluhayat. Sevgiler
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyorlar..ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Fatoşun mutfağından. Sevgiler...
Sil