27 Şubat 2012 Pazartesi

Fırında Karnabahar



Tam kızartmasını yapmayı düşünürken bir anda kendini fırında bulan karnabahar. Kızartılsa belki çok daha lezzetli olacaktı. Ama böyle çok daha hafif ve oldukça lezzetli olduğunu söylemem lazım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
1 tane karnabahar
1/2 su bardağı süt
tuz
sosu için
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar

Hazırlanışı:
Önce karnabaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkıyoruz ve bir süre sirkeli suda bekletiyoruz. Daha sonra kaynayan tuzlu suya önce sütümüzü (sütü kokusunu ve gazını alması için koyuyorum) sonra karnabaharları koyuyoruz ve yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Karnabahar fazla yumuşamamalı. Suyunu süzdüğümüz karnabaharı borcama alıyoruz. Ayrı bir yerde çırptığımız yumurta, yoğurt, un, yağ ve tuz karışımını üzerine döküyoruz. Rendelenmiş kaşarı da üstüne döktükten sonra. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık bende fırında yapıyorum daha sağlıklı ve hafif olduğunu düşünüyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Kızartmanın yerini tutamaz ama kesinlikle daha sağlıklı ve hafif. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    gayet güzel ve sağlık bir yemek olmuş..
    keşke kızartmaları çıkartabilsek hayatımızdan.ama ne mümkün..
    gönül dolusu muhabbetle canım..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim canım. Bence de kızartmaları mümkün olduğunca hayatımızdan uzak tutmalıyız. Benden de kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.