26 Şubat 2012 Pazar

Ispanaklı börek


 Malzemeler:
12 tane börek için
3 yufka
12 tane kürdan
içi için
300 gr kadar ayıklanmış yıkanmış ıspanak
1 tane orta boy patates
1 tane iri soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz karabiber
üstüne ve içine sürmek için
2 yumurta
1 su bardağı süt veya yoğurt
1/2 su bardağı kadar sıvı yağ
1/2 su bardağı su
üzerine çörekotu

Hazırlanışı:
Önce içimizi hazırlıyoruz. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanımızı kavuruyoruz. Biraz kavrulunca ince doğranmış ıspanakları ilave ediyoruz. Ispanaklar canlılığını kaybedinceye kadar ara ara karıştırarak kavuruyoruz. Ve rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz. Çok az daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz ve tuz, karabiber ilave ediyoruz. Soğuması için bekletiyoruz.
Üstüne süreceğimiz harcı hazırlıyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz, süt veya yoğurdu, sıvı  yağı ve suyu ilave edip çırpıyoruz. Yufkalarımız dörde bölüyoruz.
Şimdi sarmaya başlayabiliriz. Yufkamızı sıvı karışımla güzelce ıslatıyoruz. Geniş olan tarafına ıspanaklı harçtan koyuyoruz. Rulo yapıyoruz. Ve ruloyu kendi etrafında sarıyoruz ve açılmaması için kürdanla tutturuyoruz. Bütün yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra kalan sıvı harctan hepsinin üstüne döküyoruz.Yağlanmış tepsimize diziyoruz. Ben genellikle vaktim varsa 1 gün öncesinden hazırlıyorum ve buzdolabında bekletiyorum. Eğer buzdolabında bekletirseniz pişirmeden önce hepsinin üstüne birer kaşık yoğurt sürmeyi unutmayalım. Üstüne çörekotu serptiğimiz börekleri 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İkram etmeden önce kürdanları çıkarmayı unutmayalım. Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor böreğiniz, olsada yesek ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiyle yapılan her şeyin güzel olduğunu düşünüyorum. Bu börekte öyle yapılmıştı ve gerçekten lezzetli olmuştu. Olsada yesek bence de. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. canım ben geldim
    iki tarifinde çok güzel
    ellerine sağlık canım
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin canım. Çok teşekkür ederim. Kolay ama lezzetli tarifler. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.