11 Şubat 2012 Cumartesi

Kremalı Patates



Tavuğun yanına çok yakışan muhteşem bir lezzet. Ve yapılması da çok kolay. Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:
3-4 tane patates
1 kutu sıvı krema (200ml)
1 tane tavuk bulyon veya 1 tatlı kaşığı tuz
rendelenmiş eski kaşar

Hazırlanışı:
Patateslerimizi soyup yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz (4-5 mm). Çok kalın olursa pişmesi uzun sürebilir. Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve patatesleri tepsinin her tarafını kaplıycak şekilde tek sıra diziyoruz. Kremayı bir kaba boşaltıyoruz ve bulyonu içine rendeliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Kremayı patateslerin üstüne döküyoruz ve üstüne rendelenmiş kaşar döküp tepsimizi 180 derece fırına koyuyoruz. Üstü kızarınca patatesleri çatalla kontrol ediyoruz eğer çakal rahat batıyorsa pişmiş demektir . Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. canım benimde beyenerek yaptığım tarif
    ellerine sağlık
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bir kase lezzet. Sevgiler...

      Sil
  2. Tavuk köfte et hepsine de yakıştırıyorum ben.Kalorisi bol ama harika bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın hepsiyle de lezzetli oluyor. Zaten çok lezzetli şeyler ya çok kalorili ya da çok zararlı oluyor. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.