25 Şubat 2012 Cumartesi

Kıymalı Ispanak Yemeği



Resimleri bilgisayara atarken beni çok şaşırtan bir şey oldu. Bu fotoğrafı gördüm. Neden mi şaşırdım. Çünkü ben böyle bir resim çektiğimi hatırlamıyorum. Derken gerçek ortaya çıktı. Çocuklar bakmışlar annemiz her yemeğin resmini çekiyor. Bunu da biz çekelim demişler. Elebaşı kızım tabii ki. Oğluma soğuması için koyduğum ıspanak yemeğinin ortasına koymuş yoğurdu ve çekmiş resmini. Tabii bana da düşen tarifini yazmak oldu.

Malzemeler:
1 kg Ispanak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane iri soğan
200 gr kadar kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç pirinç
tuz

Hazırlanışı:
Ispanakları ayıkladıktan sonra bol suda toprağı gidinceye kadar iyica yıkıyoruz. Yıkama işlemi çok önemli. Ispanağı bulabilirsem kuru almaya çalışıyorum. Sanki ıslak ıspanağa toprak daha çok yapışıyor ve çıkmak bilmiyor gibi geliyor bana. İyice yıkadığımız ıspanaklar süzülürken. Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağ da kavurmaya başlıyoruz. Biraz kavrulan soğanlara kıymamızı ilave ediyoruz. Kıymalar kavrulurken süzülen ıspanaklarımızı ince ince doğruyoruz. Kıymamız kavrulunca salçamızı ilave ediyoruz bir iki çeviriyoruz ve ıspanağımızı ilave ediyoruz. Ispanakları ara ara karıştırarak suyunu salmasını sağlıyoruz ve suyunu ilave ediyoruz. Eğer benim gibi fazla sulu sevmiyorsanız. Üzerine gelmeyecek kadar su koyuyoruz. Tuzunu da ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca yıkadığımız pirinçleri ilave ediyoruz ve yemeğimizi pirinçler pişinceye kadar pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.

2 yorum:

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.