26 Mart 2012 Pazartesi

Elmalı Kek







Bu kek anneciğimin Almanya'dan bir tarifi. Çok lezzetli bir kek mutlaka deneyin. Tadı çok güzel ama kokusu muhteşem. Denediğinizde bana hak vereceksiniz. Vaktim olduğu için yapılışını kare kare çekmeye çalıştım. Yaparken zorlanmayacağınızı düşünüyorum.

Malzemeler:
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
125 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
3 yumurta (oda sıcaklığında)
200 gr un (yaklaşık 2 su bardağı)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı ılık süt
1 fiske tuz
üzerine yeterince elma (2 tane kullandım) ve pudra şekeri

Hazırlanışı:
Yumurta, şeker ve margarini krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Birbiriyle karıştırdığımız toz malzemeleri de ilave edip çırpıyoruz sütü kıvamına göre ilave ediyoruz. Kek kıvamından biraz daha koyu olması gerekiyor. Düz kalıba döküyoruz ben 24 cm. lik kalıp kullandım biraz daha büyük kalıp kullanıp daha ince bir kek elde edebilirsiniz. Elmaları ince ince doğrayıp kekin içine dik dik ve sık sık diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz. Çıkarmadan önce mutlaka kürdanla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Biraz ılıdıktan sonra üstünü pudra şekeriyle süslüyoruz. Ellerimize sağlık.

12 yorum:

  1. merhabalar canımm..
    sayfalardaki sorun yüzünden kimselere gidemedim ziyarete.
    şükür kavuşturana..
    kek on numara olmuşş gerçektenn..
    emeğine sağlıkk..
    orantılı bir şekilde kabaran keklere bayılıyorum.
    sevgiyle...
    mutlu haftalar tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hoşgeldin probleminin halolmasına sevindim. Tekrar olmaz inşallah. Keki mutlaka denemeni isterim çok lezzetli oluyor. Sana da mutlu haftalar canım. Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel olmuş tadı da muhteşemdir eminim. Şimdi olsa ne güzel olurdu.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Tadı gerçekten çok güzel. İkramım olsun bir dilim:)) Sevgiler...

      Sil
  3. onlarca kek denemem oldu, istedğim kıvamı tutturamadım bir türlü, plastik kek kalıbımdan olduğunu düşünüyorum artık, bunu da mutlaka denemeliyim!:) ah olsaydı şimdi yeseydik bi dilim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek yapmanın püf noktalarına dikkat ederseniz eminim çok başarılı kekler yaparsınız. Kalıptan da kaynaklanabilir tabii ki. İnşallah elmalı kekte başarının ilk adımını atarsınız. Sevgiler...

      Sil
  4. ımmm harika olmuş bu kek ellerine sağlık canım
    sıcacık sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  5. ELLERİNE SAĞLIK TATLIM MMM ALDIM
    .:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. Afiyet şeker olsun

      Sil
  6. Maaşallah çok güzel düzgün kabarmış ellerine sağlık canım.Gram ölçülerinin bardakla ne kadar ettiğini yazabilirmisin? denemek istiyorum en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. İlk fırsatta ölçüp yazarım. Bardak ölçüleri biraz farklı olabiliyor. İstersen yemek kaşığı ile vereyim. Sevgiler...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.