17 Nisan 2012 Salı

Üç Renkli Patates Salatası


Bu hafta sonu nihayet çocuklarımın doğumgünü bahanesiyle bütün aile bir araya geldik. Oğlumun doğumgününü o kadar ertelemişim ki kızımın doğumgünü gelmiş. Olsun birlikte yapmış olduk. Paylaşacak o kadar çok şey birikti ki vakit buldukça paylaşacağım inşallah. Önceliği çok sevdiğim patatese vermek istedim. Bu arada telaştan doğru düzgün resim çekemedim elimdekilerle idare etmeye çalışacağım. Misafirlerim bereketleriyle geldiklerinden resimlerin bir kısımını ertesi gün kalanlardan çektim. Gelelim tariflerimize. Çocukların deyimiyle patates pastası bana göre de bu ismi hak ediyor müthiş bir lezzet. Mutlaka deneyin. Tarif kalabalık misafirler için siz misafir sayınıza göre azaltabilirsiniz.

Malzemeler:
1,5 kilo patates
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1-2 limon
1/2 çay bardağı kadar üzüm sirkesi
yeterince tuz
5-6 tane ince rendelenmiş havuç
5-6 sap ince doğranmış taze soğanın yaprağı
1/2 demet ince doğranmış maydanoz (ben koymayı unuttum tadı fark etmedi ama rengi tam yeşil olmadı)
1 su bardağı kadar ince rendelenmiş pancar turşusu

Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri kabuklarıyla haşlayıp ılıkken soyup eziyoruz. Damak tadımıza göre yağ, sirke, limon ve tuz ilave edip iyice karıştırıyoruz. Sonra elimizle biraz karıştırıp. Üç eşit parçaya bölüyoruz. Birincisine havuç, ikincisine soğan ve maydanoz, üçüncüsüne de pancar turşusunu ilave edip elimizle yoğuruyoruz. Renkler her tarafına eşit bir şekilde dağılmalı. Daha sonra istediğimiz bir kalıba sıkıca bastırıp dolduruyoruz. Kalıbı servis tabağına ters çevirip boşaltıyoruz ve salatamız hazırdır. Ellerimize sağlık.
Bu pastanın üstüne haşlanmış yumurtayı ince rendeleyip koyabilirsiniz o da çok şık duruyor. Benim anneciğim kokusundan rahatsız oluyor diye ben koymadım. Size denemenizi tavsiye ederim.

10 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.İlk fırsatta denemek isterim.Sizi izlemeye aldım.Sizde beni izlerseniz çok sevinirim.Kucak dolusu sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de iade-iziyarete geldim. Takipteyim. Sevgiler...

      Sil
  2. Her ikisinin de doğum gününü kutlar sağlıklı,başarılı,mutlu uzun ömürler dilerim.Ellerinize sağlık salatanız çok güzel görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim onların adına. Rabbim herkesin evladına hayırlı ömürler versin. Sevgiler...

      Sil
  3. amanınnn..
    bu nasıll güzell bir sunumdurr bööyleee:))
    ellerine emeğine sağğlıkk canım benimm..
    yemelere klıyamam bunu :)
    öpüyorum canım..
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOOOOOKKK teşekkür ederim canım beğenmene sevindim. İnsan sevdikleri geleceği zaman daha da bir itina gösteriyor galiba. Ben de çok öptüm. Kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  4. iki kuzucuğuna da rabbimm uzunn ömürler ihsann etsinn..
    sağlıkla yaşasınlar her daimm...
    sevgilerimi gönderiyorum onlara da..:)
    kutlu olsun doğum günleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederiz. Rabbim herkesin evladına hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah. Sevgiler...

      Sil
  5. çok güzel
    görsellik ön planda olmuş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.