7 Kasım 2011 Pazartesi

Sakallı Poğaça



Beyaz-Mutfak'tan aldığım bu tarifi denedim sonuç oldukça başarılıydı. Berfincim kusurama bakmasın tarife birebir sadık kalamadım. Belki onun yaptıkları kadar iyi olmamıştır ama tadına bakanların kalbine girdim.

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
3/4 su bardağı sıvı yağ (orjinali 1 su bar.)
1 çimdik tuz (ben biraz daha fazla koydum)
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
400 gr buğday unu (orjinali 750-800 gr un)
400 gr tam buğday unu

İç malzemesi:
1 kutu labne peynir
ince rendelenmiş taze kaşar

Hazırlanışı:
Yaş mayayı ılık sütün içinde elimizle iyice eritiyoruz. Tuzunu, şekerini ve yumurta akını katıp karıştırıyoruz. Sıvı yağı kattıktan sonra yavaş yavaş unumuzu katıp yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamurumuzu 30 dak kadar dinlendiriyoruz. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak. Dinlendikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurları oval şekil verip diziyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp 170 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Küçük poğaçalarımız ılıdıktan sonra aralarına labne sürüp taze kaşar dolduruyoruz.
Yanında güzel bir çay demleyip afiyetle yiyoruz.

7 yorum:

  1. ellerine sağlık çoook güzel olmuştu :))

    YanıtlaSil
  2. bide sizin yaptıklarınızdan yemek nasip olsa:D

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Çakmak seve seve yaparım. Ama tanıyamadım nereye göndereceğimi bilemiyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. inşallah yaparsınız bekliyorum he bu arada ben furkan okuldan 10/A :D

    YanıtlaSil
  5. Tamam Furkancım en kısa zamanda getireceğim söz. Hatta son sınavdan iyi not alırsan çoğunu sana veririm

    YanıtlaSil
  6. hocam hepsini yemek isterim ama diyetteyim o yüzden yiyemem :D

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.