14 Kasım 2011 Pazartesi

Şekerpare


Şekerpareyi daha önce hep irmikli  yapıyordum. Eşimin isteği üzerine irmiksiz denedim ve çok lezzetli oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
1 tane oda sıcaklığında margarin
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
kavrulmuş fındık içi

Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon

Hazırlanışı:
Şerbetimizin soğuması için önce onu hazırlıyoruz. şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. Limonunu sıktıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
Yumurta, margarin ve pudra şekerini iyice eriyinceye kadar çırpıyoruz. Kabartma tozunu unun içine karıştırıp unu yavaş yavaş karışımımıza katıyoruz. iyice yoğurduğumuz hamur elimize yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olacak. Kestane büyüklüğünde kopardığımız hamurumuzu yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Ortalarına fındık batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırınca üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. (Eğer üstü yumurtalı seviyorsanız yumurta sarılarından birini üstüne sürebilirsiniz.) Fırından çıkardığımız sıcak şekerparelerin üstüne ılık şerbeti yavaş yavaş döküyoruz ve üstünü başka bir fırın tepsisiyle kapatıyoruz. Şekerpareler şerbetini iyice çekince servise hazırdır. Ellerimize sağlık.


2 yorum:

  1. Ülkü ablacığım müjdemi isterim!!!

    Müge Hüner'in kurabiye kursu çekilişini kazanmışsın. Gidemezsen ben talibim ona göre :))))
    Öpüyorum çok

    YanıtlaSil
  2. Ülkü Hanım Merhaba,
    Mail adresinize baktım ama göremedim,kurstaki fotoğraflarımızı gönderecektim.
    lezzetkarnavali@gmail.com adresimden bana ulaşırsanız fotoğrafları göndereyim.
    Öptüm çok:))

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.