9 Ocak 2012 Pazartesi

Amerikaner




Bazen insanın içi içine sığmaz ya ben de bugün öyle hissediyorum. İçim içime sığmıyor. Rabbim huzurumu bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Amin...
Dün akşam çok uzun zamandan beri yapmak istediğim Amerikaner tarifimi yaptım. Öncelikle bu tarifi canım annemin tarif defterinden aldığımı söylemek isterim. Daha önce de dediğim gibi bizimle beraber Almanya'dan gelen bir tarif bu ve çok merak ettiğim bir lezzet. Sanki çocukluğumdan tadı damağımda gibi ama o kadar uzun zaman geçti ki... Canım annem önceleri yapardı daha sonra biraz uğraştırıcı olduğundan mıdır, yoksa bizim beğendiğimiz başka şeyleri yapmaktan fırsat mı bulamadı bilmem yaptığını hatırlamıyorum. Ben de kolları sıvadım ve denedim. İlk denemem bana göre biraz hüsranla sonuçlandı. Ama sevgili eşim çok lezzetli olduğunu söyleyince çok sevindim. En azından lezzeti yakalamıştım. Şekil için de hemen bir formül geliştirdim. Yuvarlak olması gerekirken minik kalpler oldular.
Tarife geçmeden önce şunu belirtmek istiyorum. Ben tarifi yarım ölçü yapayım dedim. Galiba bu yüzden hüsran yaşadım. Hiç yapmadığım bir tarif ve kıvamını hiç bilmiyorum. Kendime fazla güvendim. Eğer deneyecek olursanız. Lütfen bire bir uygulayın. Benim gibi hüsran yaşamayın. Ama azimliyim tekrar deneyeceğim inşallah daha başarılı olacak ve onu da paylaşacağım. Bir de çocuklar için çikolatalısını yaptım.

Malzemeler:
5 yumurta
500 gr un
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
200 gr şeker
2 paket vanilyalı puding
2 paket vanilya şekeri
2 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı süt

üstü için:
150 gr pudra şekeri (elenmiş)
2 yemek kaşığı limon suyu (sürülebilecek kıvamda olacak. Olmazsa azıcık su ilave edebilirsiniz)
ben bunun yarısını yaptım geri kalanı için çikolata erittim 50 gr kadar

Hazırlanışı:
Önce yumurta, şeker ve margarini mikserle iyice çırpıyoruz. Bütün toz malzemeleri birbirine karıştırıp eliyoruz. Ve iki karışımı iyice çırpıyoruz. Sütünü ilave ediyoruz. Ve azcık daha karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Ve karışımımızı kaşıkla bir başka kaşığın yardımıyla yuvarlak oluşturacak şekilde yağlı kağıda aralıklı olarak koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üstünü ya çikolatayla ya da pudra şekerini limon suyuyla çırparak elde ettiğimiz karışımla sıvıyoruz. Ellerimize sağlık.

9 yorum:

  1. amin..huzurunuz mutluluğunuz daim olsun...ellerinize sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel gözüküyorlar.Elinize sağlık. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. İkinize de çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik. Bence sekli cok guzel olmus.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Selen. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok guzel gorunuyor tadını da merak ettım dogrusu ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Zeymuran. Tadı da çok güzel. İnşallah denersiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. amin rabbim kimsenin huzurunu bozmasın,ellerinize sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim anne eli gibi. İade-i ziyarete geldim. Bloglarınıza ve paylaşımlarınıza bayıldım. Sizin de ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.