18 Ocak 2012 Çarşamba

Küçük eller kurabiyesi






Okul işlerini hallettik çok şükür, sıra geldi tatil telaşına. Annelerin çoğu tatilde ne yapsak da çocuklarla eğlenceli vakit geçirsek, onların hem eğlenmesini hem de verilen ödevleri yapmasını sağlasak diye düşünür ve program yapmaya çalışır. Fakat sayısı hiç de az olmayan bir grup anne vardır ki tatili hiç istemez bile çocukların evde olması bir sıkıntıdır onlar için. İkinci grup anneleri hiç anlayamadım bu güne kadar. Halbuki çocuklarımız o kadar çabuk büyüyorlar ki eski günlere dönmenin de imkanı hiç olmuyor. O yüzden sevgil anneler keşke dememek için çocuklarımızı birer ayak bağı olarak değil, Allah'ın birer emaneti olarak görelim ve onlarla çokca vakit geçirelim.
Blogdaki asıl amacımın biraz dışına çıktım galiba kusura bakmayın. Bu aralar anne isyanlarını o kadar çok dinledim ki yazmadan geçemedim.
Gelelim tarifimize bizim en çok sevdiğimiz şey kurabiye yapmak bunun dışında ailecek yaptığımız bir sürü şey var ama yemekle ilgili olduğu için bunu paylaşmak istedim.

Malzemeler:
250 gr margarin oda sıcaklığında
3 yumurtanın sarısı (beyazlarını beze yapıyorum)
200 gr pudra şekeri
200 gr nişasta (mısır, buğday farketmez)
1 fincan zeytinyağı
1,5 paket kabartma tozu
kakao
aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak 3-4 bardak kadar)

Hazırlanışı:
Kakao ve un hariç bütün malzemeleri elimizle iyice yoğuruyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Unu koydukça yoğurmaya devam ediyoruz. Eğer kakaolu da yapmak isterseniz. Unun tamamını koymadan hamuru ikiye ayırıyoruz ve kakao koyduktan sonra kıvamını kontrol ederek gerekirse biraz daha un ilave ediyoruz. Sade olan hamurun da kıvamına göre un ilave ediyoruz. Hamurumuzu biraz buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra merdaneyle yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralarında birer santim boşluk bırakarak diziyoruz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz (herkesin fırınının pişirme süresi aynı olmayabilir. Kızarmaya başlayınca çıkarıyoruz.) Ellerimize sağlık.

4 yorum:

  1. Ülkü abla merhaba,
    Minikler çok büyümüş. Özellikle Rana kocaman kız olmuş görmeyeli. O minik ellerin yaptığı kurabiyelerden tatmayı çok isterdim. Eminim çok lezzetli olmuşlardır. İkisini de çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Berfincim, Büyüdüler canım gerçekten. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor değil mi? İnşallah birgün senin için de yaparlar. Onların eli değince en kötü şey bile lezzetli oluyor benim için. Lezzetine yediğinde karar verirsin artık. Biz de seni çok öpüyoruz. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin ben bu karelere bayildimm
    bende torunlarimla yapiyordum yazin .........
    cocuklar cok baska
    sevgiyle kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet çocuklar çok başka. Onlar bizim geleceğimiz...

      Sil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.