12 Ekim 2011 Çarşamba

İncirli cevizli tatlı

İncir ve cevizin muhteşem uyumu. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

Keki için:
10 tane incir ( küp küp doğranmış ve 1 saat sıcak suda bekletilmiş)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
1+ 1/2 su bardağı un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
çok az karbonat (isteğe göre)

Kreması için:
1 lt. süt^
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı ( bazen koymuyorum)
1 paket krem şanti (bazen 2 pk. koyuyorum)

Hazırlanışı:

Önce yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyamızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. 1 saat sıcak suda beklettiğimiz incirleri iyice sıkıyoruz ve cevizlerle birlikte kekimize ilave ediyoruz. Kaşık yardımıyla karıştırıp yağlanmış dikdörtgen borcama iyice yayıyoruz. Malzeme biraz az görünebilir ama pişince kabarıyor. Kekimizi 170 derecede pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için soğuk süte un ve şekerimizi koyup iyice karıştırıyoruz. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynayınca istenirse yağı ilave ediyoruz. Ve 3-4 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra üstü kabuk bağlamasın diye arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz. Muhallebi ılıklaşınca toz şantiyi ilave edip iyice çırpıyoruz.
Muhallebimizi pişen kekimizin üstüne güzelce yayıyoruz. 2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebiliriz. Ellerimize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.