31 Ekim 2011 Pazartesi

Muzlu Pasta


Bu annemin Almanya'dan bir tarifi. Yiyen herkesin çok beğendiği bir lezzet. Mevsimine göre kullanılan meyve değişebilir. Kardeşim Kazım bir seferde bunun yarısından fazlasını yer. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:


75gr. margarin (oda sıcaklığında)
75gr. şeker (daha tatlı sevenler 90-100 gr koyabilirler.)
2 yumurta
150gr un
kabartma tozu
vanilya
biraz süt (4-5 yemek kaşığı kadar)
üzerine muz ve tart jölesi

Hazırlanışı:


Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarinimizi, yumurta ve şekerimizi şeker eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Sonra kabartma tozu ve vanilyayı karıştırdığımız unumuzu ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Eğer çok katı olursa sütümüzü ilave ediyoruz. Kalıbımıza güzelce yaydıktan sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya ve içi pişinceye kadar yaklaşık 25 dak. pişiriyoruz. Kekimiz ılıdıktan sonra üzerine muzlarımızı diziyoruz ve tarifine göre hazırladığımız tart jölesini döküyoruz. Soğuduktan sonra servis edebiliriz.Ellerimize sağlık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.