Aslında bütün börekler aynı yöntemle yapılır. Evdeki ve eldeki imkanlarla yaptığım böreğimin lezzetli olduğunu düşünüyorum. Genellikle böreklerimi bir gece öncesinden sarıp bekletiyorum. Sanki daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
5 yufka (el açma olursa çok lezzetli oluyor)
2 iri soğan
500 gr kadar mantar
3 orta boy patates
tuz, karabiber, kekik, kimyon
acı istenirse pulbiber de koyulabilir
1 su bardağı sıvıyağ
3 kaşık yoğurt (yoksa süt de olur)
3 yumurta
çörekotu
Hazırlanışı:
İnce kıyılmış soğanları 4-5 kaşık sıvıyağ ile iyice kavuruyoruz. İri iri doğradığımız mantarları ilave ediyoruz ve mantarlar suyunu çekene kadar iyice pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra çiğden rendelediğimiz patateslerimizi ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz. İçimiz soğurken yufkalarımızı dörde bölüyoruz. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı da iyice çırpıyoruz.
Yufkamızın geniş olan tarafına soğuyan içten bolca koyup rulo yapıyoruz ve ruloyuda kendi etrafında sararak gül şekli veriyoruz açılmasın diye kürdan takabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurtalı sosu döküyoruz üstüne çörekotu serpip zamanınız varsa buzdolabında bekletiyoruz. Servisten 1 saat kadar önce pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.