8 Ekim 2011 Cumartesi

Kabaklı Turta

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
3 yumurta
6 yemek kaşığı tepeleme un
1 kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
3-4 kabak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
yeterince tuz

Hazırlanışı:

Önce kabakları rendeliyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Ve tel süzgece koyuyoruz. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğruyoruz. Kabakların suyu süzülmeye devam ederken yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kabakları tekrar sıkıp dereotu ve maydanozla birlikte bu karışımın içine ilave ediyoruz. İyice karıştırıyoruz. Unu az geldiyse boza kıvamı elde edinceye kadar (1-2 kaşık) un koyabiliriz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş borcama karışımı döküyoruz. Hafif ısıtılmış fırında 150-160 derecede içi pişinceye kadar pişiriyoruz. (yaklaşık 45-50 dak) Mutlaka içini kontrol edin bazen üstü kızarıyor içi pişmemiş oluyor. Zaten içi pişsin diye düşük ısıda pişiriyoruz. Ellerimize sağlık.

1 yorum:

  1. Nar gibi de kızarmış, olsada yesek :)) Ellerine sağlık. En kısa zamanda denemek istiyorum.

    Sevgiler,
    Berfin

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.